1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Nemrut'ta turizm planı

GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Nemrut Dağı'nın zirvesine yapacağı ziyareti karanlık nedeniyle bir sonraki sefere bırakmak zorunda kaldı.

Nemrut Dağı ve Milli Parkı incelemek üzere bölgeye hareket eden Bakan Yılmaz, Kahta ilçesinin girişinde sevgi gösterileriyle karşılandı. Partililer ve kalabalık bir gurup tarafından 'Sayın Bakanım Dengir Mir Mehmet Fırat'ın Diyarına Hoş Geldiniz' yazılı pankart ile karşılanan Bakan Yılmaz, ilçeden onlarca aracın katılımı ile uzun bir araç konvoyu eşliğinde Nemrut Dağı'na hareket etti. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler yol güzergahında bulunan Karakuş timüslüsünü de gezerek, incelemelerde bulundu.

UNESCO tarafından dünyanın 8. harikası olarak gösterilen Nemrut Dağı'nı incelemek isteyen Bakan Yılmaz, karanlık nedeniyle bu planını tehir etmek zorund akaldı. Nemrut Dağı'nın eteklerine kadar gelen Bakan Yılmaz, Nemrut Dağı'nda aydınlatma sisteminin bulunmaması nedeniyle 2 bin 206 metre yükseklikteki zirveye tırmanışı bir dahaki sefere bıraktı. "Bu gelişi saymam" diyen Bakan Yılmaz, Nemrut Dağı hakkındaki bilgileri oturduğu kafeteryada bulunan Nemrut Dağı'nın tanıtım videosunu izleyerek aldı. Ayrıca Bakan Yılmaz'a Kahta Merkez İlköğretim Okulu'nda eğitim gördükleri öğrenilen 3 kız öğrenci keman çalarak, şarkılar söyledi. Öğrencilerin hünerlerine hayran kalan Bakan Yılmaz, öğrencileri alkışlayarak tek tek öptü.

Kültür ve Turizm Bakanı'nın Nemrut Dağı'nın öneminin farkında olduğunu belirten Yılmaz, dağın tanıtımının en iyi şekilde yapılması gerektiğine dikkat çekti. Nemrut Dağı'na işaret ederek Adıyaman'ın köklü bir tarihi ve mirası olduğunu kaydeden Yılmaz, "Bu mirasın çoğunu görme imkanı bulduk. Gerçekten çok büyük bir zenginlik. Adıyaman bu zenginliğe sahip bir ilimiz. İnşallah bu alanlarımız GAP eylem planı kapsamında yapılacak ilave yatırımlarla, düzenlemelerle daha iyi noktalara gelecek.

Bir taraftan Turizm Bakanlığımız ile GAP bölgesini bir bütün olarak turizm alanı olarak planlamak istiyoruz. Çünkü yaptığımız analizlerde görüyoruz ki GAP bölgesinin temel sektörlerinden bir tanesi turizm. Dolayısıyla Adıyaman Nemrut gibi büyük bir zenginliğe sahipken bu bölgelere daha dikkatli yatırımlar gerçekleştireceğiz. Bugün Nemrut Dağı'na geldik, gördük ama gece geç saatte geldiğimiz için zirveye tırmanma imkanımız olmadı. İnşallah gelecek sefere zirveyi gezeceğiz" diye konuştu.

Nemrut Dağı programı sonrasında Cendere Köprüsü'nü gezen Bakan Cevdet Yılmaz'a, Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Ulusal Ajans Başkanı Fatih Hasdemir, Devlet Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı Akif Özkaldı, AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleç, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve bazı kurum müdürleri eşlik etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 11:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?