5
Mayıs
2024
Pazar
ADIYAMAN

Nemrut'ta turizm sezonu açıldı

Adıyaman'da turizm sezonu Nemrut Dağı'nın karlı zirvesinde açıldı. Vali Halil Işık, iyi bir turizm sezonu geçirmeyi umduklarını söyledi.
 
Vali Işık, Kahta Kaymakamı Sertel Otcu, Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, daire müdürleri ve çok sayıda öğrenci turizm sezonunun açılışı için Nemrut Dağı'nın zirvesine tırmandı. Turizm sezonunun Nemrut Dağı zirvesinde açılışı için zirveye çıkan 250 ilköğretim öğrencisi Nemrut Dağı'nı ilk kez görmenin mutluluğu yaşadı. Nemrut Dağı'nın doğu terasındaki heykellerin kar tabakasından sıyrıldığı gözlenirken, batı terasının tamamen kar altında olması nedeniyle zirveye çıkanlar yürümekte güçlük çekti. Zirveye tırmanan ziyaretçiler metrelerce uzunluğundaki devasa heykellerin görünen üst kısımlarının yanında hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Yılın ilk üç ayına göre gelen turist sayısında artış olduğunun gözlendiğini kaydeden Vali Işık, turizmin Adıyaman için çok büyük önem taşıdığını kaydetti. Işık, 2 bin 206 metre yüksekteki Nemrut Dağı'nın dünyanın en yüksek açık hava müzesi olduğunun altını çizerek, "Bu turizm sezonundan çok şey bekliyoruz. Tanıtım çalışmalarına ağırlık verdik ve bundan sonra da bu çalışmalarımız devam edecek. 

Sektörde görev yapanların çalışmalarıyla da bu yıl iyi bir sezon geçireceğiz diye düşünüyorum. Yılın ilk üç ayını değerlendirdiğimizde turist sayısında geçen yıla göre yüzde 45 oranında artış var. Bu artış devam ettiği takdirde bu yıl iyi bir turizm sezonu geçiririz" şeklinde konuştu. 
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2007 Çarşamba 17:40:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?