7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Nihayet DPT programına alındı

PROGRAMSIZ KAHTA-ADIYAMAN YOLU DPT PROGRAMINA ALINDI

Adıyaman-Kahta karayolunda yılan hikayesine dönen ve programda olmadığı için bitirilemeyen yol Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) yatırım programına alındı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, DPT'nin programında bulunmayan karayolunun DPT tarafından programa alındığını belirterek, bu yıl sonuna kadar yolun köprüler hariç bitirileceğini kaydetti. Çift şeritli olarak yapılacak Adıyaman-Kahta karayolunun çeşitli nedenlerden dolayı bitirilememesi nedeniyle sürücüler ve vatandaşların büyük tepkisine neden olmuştu. Tozlanmadan dolayı ölümlü ve yaralamalı kaza meydana gelmişti.

AK Parti Milletvekili Ahmet Aydın, yapılan çift şerit yol açma çalışmalarıyla ilgili daha önceden kamu ihale kurumuna itirazların olduğunu ve birtakım sıkıntıların çıktığını belirtti.

Aydın, altyapısı hazır olan yolun daha önceden Özel İdare ve Karayolları tarafından proje ihalesinin yapılarak bugünkü seviyesine getirildiğini kaydederek, "Adıyaman-Kahta karayolu DPT'nin programına alındı. Bundan sonra ödenek sıkıntısı yaşanmayacak. Karayolu güzergahındaki köprüler hariç 39 milyon TL ödeneğe ihtiyaç var. Bu yıl sonuna kadar yolun köprü kısımları hariç bitirilmesi hedefleniyor" dedi.

Aydın, çeşitli bakanlıklarla yaptıkları görüşmeler neticesinde Şanlıurfa-Adıyaman karayolunun da yapılması için çalışmaların başlatıldığını belirterek, 40 yıldan beri bitirilemeyen Çelikhan-Yeşilyurt-Malatya karayolunun bitirilmesi için çalışmaların hızla sürdürüldüğünü ifade etti.

PROGRAMSIZ KAHTA-ADIYAMAN YOLU DPT PROGRAMINA ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2010 Pazar 12:31:04
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 13:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?