1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Nikah arası kitap okuma molası

Adıyaman'da evlenen çiftlerin nikah törenlerinde gelin, damat ve davetliler 5 dakika kitap okuyor.

Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan 'Türkiye Okuyor' ve Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü'nün '5 Dakikanı Bana Ayır' adlı kitap okuma kampanyalarına, ilginç bir uygulama başlatılarak gelin ve damatlar da dahil edildi. Tören esnasında gelin, damat ve davetlilere kitap dağıtılarak nikah arasında kitap okuma molası verildi.

Uygulama ilk kez, Belediye Nikah Salonu'nda Canan Betül Sarı ile Mehmet Kenan Yapıcı'nın nikah törenlerinde gerçekleştirildi. Gelin Canan Betül Sarı'nın nikah şahitliğini Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Damat Mehmet Kenan Yapıcı'nın şahitliğini ise Bayındırlık ve İskan Müdürü Hikmet Kaya yaptı. Nikah defterine imzaların atılmasının ardından Abdulgafur Büyükfırat, evlilik cüzdanını geline verdi. Nikah töreninde kitaplar dağıtıldıktan sonra salondaki herkes 5 dakika kitap okudu.

Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, kitap okumanın insana mutluluk getirdiğini belirterek, "Kampanyalar çerçevesinde bundan sonra evlenen çiftlere kitap hediye edeceğiz ve kitap okumalarını sağlayacağız. Birçok faydasının yanı sıra kitap okumak mutlu olma sanatını öğretir. Çiftlerin evliliği de mutlu olma sanatıdır" dedi.

Gelin ve damat ise kampanyanın hayırlı uğurlu olmasını dileyerek uygulamaya katılan ilk çift olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 10:52:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?