6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Nüfus sayımı uzatıldı

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Adıyaman'da yapılan nüfus sayımının 12 Mayıs tarihine kadar uzatıldığını söyledi. 

Büyükaslan, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, TÜİK tarafından yürütülen nüfus sayımının 10 Nisan tarihinde sona ermesi gerektiğini ancak çeşitli sebepler nedeniyle bu tarihin 12 Mayıs tarihine uzatıldığını belirtti. Büyükaslan, nüfus sayımına katılımın sağlanması için 50 bin adet el ilanı yaptırılarak okullarda dağıtılacağını kaydetti. Belediye tarafından yapılan, doğru adreslerin ortaya çıkması ve gerçek nüfusun belirlenmesi için numarataj çalışmalarının bitirildiğini dile getiren Büyükaslan, şunları söyledi: 

"Alınan karar ile nüfus sayım işlemi 12 Mayıs tarihine kadar uzatıldı. Nüfus sayım listeleri bu tarihten sonra asılacak. Belediye olarak numarataj çalışmalarını bitirdik ve görevlilere gerekli desteği verdik. Bunun yanında 50 bin adet el ilanı bastırarak okullarda dağıtımını yaptıracağız. Nüfus sayımına katılmayan vatandaşlarımızın kendilerini kaydettirmelerini bekliyoruz. Kendimiz, kentimiz ve geleceğimizin hakkını korumak ve devlet tarafından verilen desteği gerçek manasıyla alabilmek için mutlaka vatandaşlarımızın sayılmaları gerekmektedir." 

Büyükaslan, ailelerin nüfus kaydı yaptırdığı yerde çocuklarının eğitim görebileceğini ifade ederek, "Yeni bir uygulamayla bundan sonra nerede nüfus kaydınız var ise çocuklarınız eğitimlerini kaydınızın bulunduğu yerde yapmak zorunda kalacak. Bu da gerçek nüfusların ortaya çıkmasını sağlayacak. Daha önceki dönemlerde taşımalı sistemle sayım yapılıyordu. Burada oturan bir kişi sayım esnasında kendisini bir ilçede saydırıyordu. Böyle olunca belediyelere aktarılan bütçelerde adaletsizlik ortaya çıkıyordu" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2007 Perşembe 18:03:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?