1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

O doktor suçlu bulundu

HASTASINA SİLAH ÇEKTİĞİ İDDİA EDİLEN DOKTOR SUÇLU BULUNDU

14 Mart Tıp Bayramı'nda hastasına silah çektiği iddiasıyla hakkında dava açılan doktoru mahkeme suçlu buldu.

Adıyaman'da özel bir tıp merkezinde Kulak Burun boğaz Uzmanı olarak görev yapan M.E. isimli doktorun öğretmen olan hastası Mahmut Babacan'a silah çektiği iddiasıyla açılan dava sonuçlandı. Öğretmen Mahmut Babacan'ın muayeneye gittiği esnada doktor M.E'nin kendisinden fazla test istediği ve bu nedenden dolayı aralarında tartışma çıktığı belirtilmişti. Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu, doktorun çekmecede bulunan silahı çekerek hastasına doğrulttuğu iddia edilerek, konu savcılığa intikal etmişti.

 

Adıyaman 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 21 aydır devam eden dava doktorun aleyhine sonuçlandı. Öğretmen Mahmut Babacan açtığı davayı kazandı. Mahkeme, doktorun çekmecedeki silahı tehdit unsuru olarak hastasına gösterdiğine karar verdi.

Mahkeme, doktor hakkında TCK'nın 62. maddesi gereğince 25 gün adli para cezasıyla cezalandırmasına, cezanın paraya çevrilerek 500 TL ile adli para ile cezalandırılmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, sanığın her hangi bir yükümlülük altına alınmaksızın 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına, sanığın olayda kullandığı silahına el konulmasına karar verdi.

Davalı doktorun temyize gideceği belirtilirken, davacı öğretmen Mahmut Babacan'ın tazminat davası açacağı öğrenildi.

Mahmut Babacan, "Bir doktorun 14 Mart Tıp Bayramı'nda hastasına böyle bir davranış sergilemesi kabul edilir gibi değil. Ben, doktor dahi olsa insanlara karşı daha sağduyulu ve sakin davranması gerektiği düşüncesiyle bu davayı açtım. Mahkemenin lehime sonuçlanması beni mutlu etti. Konuyla ilgili maddi ve manevi tazminat davası açacağım. Hiç kimsenin hakaret etmeye ve fiziki saldırı gerçekleştirmeye hakkı yoktur. Bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını arzu ediyorum" dedi.

HASTASINA SİLAH ÇEKTİĞİ İDDİA EDİLEN DOKTOR SUÇLU BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 16:36:01
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 23:09:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?