6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Öğrenci meclisi seçimleri yapıldı

Adıyaman'da ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında merkez ilçeyi temsil edecek olan öğrenci meclisi seçimleri yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca 2004 yılında uygulamaya konulan "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi" kapsamında Adıyaman merkez ilçedeki öğrenci meclisi temsilci seçimi yapıldı.
23 Nisan İlköğretim Okulu Çok Amaçlı Salonu'nda yapılan seçimde ilk olarak öğretmenlerden oluşan 4 kişilik divan üyeleri belirlendi. Divan başkanının faaliyetleri başlatmasının ardından aday öğrenciler kendilerini tanıtıcı ve bilgi ve hedeflerine ilişkin propaganda konuşmalarını yaptılar. İlköğretim ve ortaöğretim okul öğrencileri meclis başkanlarının katıldığı ve 33 öğrencinin aday olduğu seçimlerde 5 öğrenci merkez ilçe temsilcisi seçildi.

Seçimler sırasında bir konuşma yapan Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Tanrıverdi, proje ile öğrencilerde demokrasi bilincinin yerleşeceğine vurgu yaparak, "Okul meclisleri öğrenci projesi 2003-2004 eğitim öğretim yılında Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de başladı. Bu proje, üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Her yıl tekrarlanan bu seçimler öğrencilerimizin yurttaşlık bilgisini pekiştirecek, demokrasi kültürünü geliştirecek bir toplum, bir neslin oluşmasına katkıda bulunacaktır. Bu nedenle ilimizde de 2007-2008 eğitim öğretim yılında okullarımızın tümünde önce sınıf düzeyinde, daha sonra da şubeler düzeyinde olmak üzere seçimlerle temsilci adaylarını belirledik" dedi.

Merkez ilçe okul öğrencileri meclis başkanlarının katılımı ile yapılan seçimlerde Ahmet Gürcan, Çiğdem Taşar, Nafiye Özyaşar, Serdar Dolaşkan ve Ferhat Can meclis üyeliklerini kazandılar. 5 kişilik meclis üyeleri 30 Kasımda yapılacak olan Adıyaman geneli öğrenci meclisi seçimlerine katılarak il temsilcisini belirleyecekler.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 10:24:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?