2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Öğrenci sayısı 4 kat arttı

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, öğrenci sayısının 3, akademik ve idari personel sayısının 4 kat arttığını söyledi.

Adıyaman Üniversitesi'nin 2008-2009 eğitim ve öğretim yılına 6 bin 917 öğrencisi ile gireceğini belirten Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, öğrenci sayısında kayıt bitimlerine kadar daha çok artış beklediklerinin altını çizdi. Öğrenci sayısının artmasından dolayı mutluluk duyduklarını dile getiren Prof. Dr. Gündüz, öğrenci sayısında yaşanan artışın dışarı illerden gelecek olan öğrencilere sağlanacak olan alt yapı ihtiyaçlarında yaşanmadığını belirtti.

Vatandaşların öğrencilere evlerini kiraya vermelerini isteyen Rektör Gündüz, yapım aşamasında olan Kredi Yurtlar Kurum yurdunun biran önce faaliyete girmesini beklediklerini kaydederek, "2007-2008 öğretim yılına göre öğrenci mevcudumuzda yüzde 104'lük artış olmuştur. Ayrıca ek kontenjanlarla 505 öğrenicinin daha alınması için Yüksek Öğretim Kurumu'na teklifte bulunulmuştur. Bunun da gerçekleşmesi halinde öğrenci mevcudumuzun 7 bin 422 olması beklenmektedir. Bu konu da halkımızdan öğrencilere evlerini kiraya vermelerini istiyoruz. Esnafımızdan öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kafeterya gibi işletmeler açmalarını bekliyoruz" dedi.

Adıyaman Üniversitesi olarak derslik sıkıntılarının bulunmadığını vurgulayan Rektör Gündüz, öğrenci sayısını arttırmak ile yükümlü olduklarını ve bu yükümlülükleri yerine getirdiklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 21:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?