1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Öğrenci servislerinde sıkıntı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından taşımalı eğitimin taşıma ihalelerinin bedelleri küçük olduğunu belirten taşımacılar, ihaleleri almıyor.

Taşıma ihalesine giren öğrenci taşıma kooperatiflerinin başkanları ve sürücüler, ihale bedellerin düşük olmasından ihalelerde sıkıntı yaşanıyor. 2009-2010 eğitim ve öğretim sezonunda merkez ve bağlı köylerde toplam 103 yerleşim yerinden, 24 taşıma merkezine 2 bin 650 öğrencinin taşınacağı belirtildi. Gecen hafta yapılan ihalelerde 25 yerleşim biriminin taşımasının yapılabildiği belirtilirken, geçen yılın ihale bedellerinin altında yaklaşık maliyetlerin çıkartıldığı sürücüler tarafından ifade ediliyor.

Kooperatif başkanları ve sürücüler yaklaşık maliyetlerin gecen yılın fiyatlarına göre yaklaşık yüzde 35 daha düşük olduğunu belirten Kooperatif Başkanı Abubekir Boyraz, şuanki yaklaşık maliyetlerin yüzde 50 artması gerektiğini söyleyerek, "Bu yıl maliyetlerin düşmesinin yanında sürücünün sigortasının yatırılma zorunluluğu getirildi. Hem fiyatı düşürdüler hem de yeni masraflar çıkarttılar. Bizler ihaleye giriyoruz fakat almadan geri çıkıyoruz" dedi.

Diğer kooperatif başkanları ve sürücülerde bu şekilde taşıma yapılmasının imkansız olduğunu ve taşımaları bu bedelle yapılamayacağını kaydettiler. Sürücüler, bir aracın yevmiyesinin 33 TL olarak belirlendiğini fakat bu yevmiyenin en az 45 TL olması gerektiğini belirtiyor. Taşıma ihalelerinin alınmaması halinde öğrencilerin taşınamayacağı ve eğitimin aksamasına neden olacağının altı çiziliyor.

Halk Eğitim Merkezi salonunda ihaleleri gerçekleştiren Milli Eğitim İhale Komisyonu ise, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihale bedellerini motorin, yol mesafesi, asgari ücretin yüzde 30 miktarı ve araç kapasitesine göre belirlediğini kaydettiler. İhale bedellerinde değişiklik yapılamayacağını belirten yetkililer, taşıma ihalelerinin gerçekleşmemesi halinde öğrencilerin YİBO'lara alınabileceğini söylediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 16:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?