1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Öğrenciden resim sergisi

Adıyaman'da Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencisi Haşim Aslan, karakalem çalışmalarından oluşan kişisel resim sergisini açtı.

Vali Halil Işık Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenen serginin açılışını Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse yaptı. Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi 12. sınıf resim bölümü öğrencisi Haşim Aslan'ın açtığı resim sergisini katılımcılar beğeniyle gezdi. Resim sergisi açan öğrenciyi tebrik eden Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, bu tür sergilerin öğrencilerin güven kazanmasına yardımcısı olduğunu dile getirerek, meslek lisesi öğrencilerinin düz lise öğrencilerine göre daha başarılı olduğunu belirtti.

Sergide 60 eserinin sergilendiğini kaydeden Haşim Aslan, sergiyi açabilmek için 3 yıldır çalıştığını ve serginin 5 gün süresince gezilebileceğini kaydederek, "Bu benim 5. kişisel sergim. Bundan önce 4 tanesini okulda açtım. Okul dışında ilk sergim bu oldu. Resim benim için hayatta sergileyemediğim bir konuyu çizgilerle anlatmaktır" dedi.

Daha önceki öğrencilere olduğu gibi Haşim Aslan'a da sergi açmak konusunda yardımcı ve destek olduklarını söyleyen Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdür Başyardımcısı Fahri Kül, bu tür etkinliklere halkın destek vermesi gerektiğine dikkat çekerek, "Destekler geldikçe bu öğrencilerimiz daha başarılı olacaklardır. Öğrencimizin bundan sonraki hayatında başarılı olacağına inanıyorum" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 16:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?