6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Öğrenciler geziden döndü

GENÇLERİN BİLECİK VE ÇANAKKALE GEZİSİ SONA ERDİ

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Bilecik ve Çanakkale gezisine katılan gençler Adıyaman'a döndü.

Adıyaman'dan yola çıkan 35 kişilik kafile, 5 günlük gezinin ardından mutlu bir şekilde Adıyaman'a döndü.

 Adıyaman Gençlik Merkezi üyesi gençler, "Kuruluştan Kurtuluşa" adlı proje kapsamında Bilecik ve Çanakkale illerini gezerek, tarihi mekanları yerinde gördü. Gezi süresince gençler, Metristepe Şehitliği, Assos'un mitolojik tarihi, Truva Antik Kenti, Gelibolu Şehitler Abidesi ve Gelibolu Conkbayırı gibi tarihi yerleri gezdiler.

Maddi durumu yerinde olmayan ve derslerinde başarılı olan öğrencilerin katıldığı geziyle ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, "Bilindiği gibi her yıl Bilecik ve Çanakkale gezisi düzenlenmektedir. Bu geziye öncelikle maddi durumu kısıtlı, çevresiyle uyumlu, derslerinde başarılı, duygu ve düşüncelerini çevresinde bulunan kişilere aktarabilen 13-18 yaş grubu gençler katılıyor. Tarihin aktığı, şehit kanlarıyla bulanmış topraklar olan Bilecik ve Çanakkale illerine giderek oradaki tarihimizi yakından tanıma imkanlarına sahip oldular. Bu toprakların ne zorluklarda kazanıldığını öğrendiler. Bilecik ve Çanakkale gezisine katılan bu gençlerimiz oradan büyük bir keyif alarak ilimize döndüler" dedi.

GENÇLERİN BİLECİK VE ÇANAKKALE GEZİSİ SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 20:23:02
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 00:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?