1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Öğrenciler gösteri yaptı

Adıyaman'da, SİT alanında olduğu gerekçesiyle onarımı yapılamadığı için kapatılan Örenli İlköğretim Okulu'nun öğrencileri ve velileri, valilik binası önünde protesto gösterisi yaptı.

2003 yılında çürük raporu verilen ve yıkılması gereken Örenli İlköğretim Okulu'nun kapısına, bakım ve onarım yapılamadığı için kilit vuruldu. Duruma tepki gösteren öğrenciler, önlüklerini giyip anneleriyle birlikte hükümet binası önüne gelerek, "Okulumuzu istiyoruz" şeklinde slogan attı. Yatılı okullara yönlendirilmesi veya taşımalı sistemle okula gönderilmesi planlanan öğrencilerin velileri, derslerinden geri kaldıklarını öne sürdükleri çocuklarının gösterisine destek verdi. Grubu temsilen seçilen birkaç veli, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ile makamında görüştü. Bu sırada öğrenciler gösterilerine devam etti. Attıkları sloganlardan dolayı boğazları kuruyan öğrencilere su verildi.

Okulun depreme dayanıklı olmaması sebebiyle kapatıldığını ileri süren öğrenciler ve velileri, "Öğretmenler gitti. Biz ne yapacağımızı bilmiyoruz. Biz okul istiyoruz, ücretsiz servis istiyoruz. Bize bir yol göstersinler" ifadelerini kullandı.
Bir süre slogan atan öğrenciler, polis tarafından valiliğin giriş kapısının önünden uzaklaştırıldı. Slogan atmaya devam eden öğrenciler polisin ikazlarıyla susmayınca, Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Alagöz, öğrenci ve annelerini ikna etmeye çalıştı. Alagöz, "Sizin buraya gelmenize bile gerek yok. Sizin çocuklarınız, bizim de çocuklarımız. Elimizden geleni yapacağız" dedi.

Bir süre Vali Ramazan Sodan ile görüşen velilerden biri, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Okul istiyoruz. Bizim çocuklarımıza bir çare bulsunlar. Çocuklarımız okuldan ağlayarak döndü. Yetkililerden servis veya başka bir okul talebinde bulunduk. Onlar da bize servis vereceklerini ve çocuklarımızı Özel İdare İlköğretim Okulu'na göndermemizi istediklerini söyledi" diye konuştu.

Vali Ramazan Sodan ile görüşen öğrenci anneleri, çocuklarının başka bir okula ücretsiz servisle gönderilmesine razı olunca protesto gösterisine son vererek evlerine döndü.

 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 18:50:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?