6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Öğrenciler okullarına kavuştu

Sincik ilçesi Geçitli Çat ve Uğurlu İlköğretim Okulları'nın yeni binalarının açılışları davul ve zurnalarla yapıldı.

Sincik Kaymakamı Ömer Şahin, Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç ve diğer yetkililer tarafından açılışı yapılan okullarda eğitim verilmeye başlanıldı. Daha önceden derme çatma yapılarda birleştirilmiş sınıflarda eğitim gören öğrenciler temiz ve ferah bir ortamda eğitim görecek. Davul ve zurnaların çalındığı okul açılışında kurdele kesildikten sonra okulun içi gezilerek öğrencilerle sohbet edildi. Sincik Kaymakamı Ömer Şahin ve Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat öğrencilerin ihtiyaçlarını tespit ettikten sonra öğrencilere kitap hediye etti.

Bir sınıf, öğretmen lojmanı ve müdür odasından oluşan binanın açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat, öğrencilerin eğitim yuvalarına kavuşmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, köydeki öğrencilerinde büyük kentlerdeki çocuklar kadar aynı ortamda okumaya haklarının olduğunu vurguladı.

Sincik Kaymakamı Ömer şahin ise, daha önceden öğrencilerin derme çatma yapılarda eğitim gördüğünü ve yeni yapılan okul binaları sayesinde öğrencilerin daha iyi eğitim alma imkanına sahip olduğunu kaydetti.

Uğurlu ve Geçitli Çat İlköğretim Okullarında yapılan açılışların ardından, köy muhtarlarından köyün durumu hakkında bilgi alınırken, muhtarlar tarafından yetkililere yemek ikram edildi

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 12:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?