1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Öğrenciler yolcu edildi

Adıyaman'da 40 kişilik öğrenci grubu hükümet binası önünde Vali Ramazan Sodan tarafından uğurlandı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın 2008 yılı faaliyet programında yer alan geziyle ilgili olarak hükümet binası önünde bir araya gelen öğrenciler, buradan Bilecik ve Çanakkale'ye hareket etti.

Vali Ramazan Sodan ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı tarafından uğurlanan öğrenciler 1 gün Bilecik'in Söğüt ilçesinde, 4 gün de Çanakkale'de bulunacak. Vali Ramazan Sodan, gençlik merkezine üye öğrencilerin tarihi ve kültürel yerlere yapacağı ziyaretin faydalı olacağını dile getirdi.

Gezi programının 5 gün süreceğini dile getiren Seyit Ahmet Bağcı, "Bu güne kadar böyle bir geziye katılmamış, derslerinde başarılı, çevresine duygu ve düşüncelerini aktarabilen 13-18 yaş arası öğrenci gençlerimiz götürülecektir. Bilindiği gibi her yıl derslerinde başarılı, çevresi tarafından sevilen, duygu ve düşüncelerini çevresinde bulunan kişilere aktarabilen gençleri tarihin aktığı, şehit kanlarıyla bulanmış topraklar olan Bilecik ve Çanakkale illerine götürülecektir. Burada amaç geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin yaşadıkları ülke topraklarının nasıl savunulduğunu düşmanlar tarafından işgal edilen toprakların nasıl zor şartlarda alındığını yerinde görmek ve milli bilincini, milli duygularını pekiştirmektir. Gönderilecek çocuk ve gençlerimizin arasında şehit aile çocukları ve çevresinde sevilen çıraklık eğitim okulu öğrencileri de bulunmaktadır" dedi.

Öğrenciler hareket öncesi hükümet binası önünde bulunan Atatürk Büstü önünde Vali Ramazan Sodan ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 18:26:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?