1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Öğrencilerden resim sergisi

Adıyaman Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencileri 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı kutlamaları çerçevesinde resim sergisi açtı.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde düzenlenen resim sergisinin açılışına Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Resim sergisinin açılışını Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Alagöz yaparken, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencilerinin açtığı resim sergisinde bir birinden ilginç fotoğraf kareleri yer aldı.

Katılımcılar tarafından beğeni toplayan resim sergisinin açılışında, öğrencilerin bu tür etkinliklerde yer almalarından dolayı mutluluk duyduğunu belirten Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Alagöz, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ile özdeşleşen bir resim sergisinin açıldığını kaydetti.

Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinin bu tür etkinliklerde önemli çalışmaları yaptığını dile getiren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Zeynal Özçakmakçı ise sergilenen resimlerde öğrencilerin duygu ve düşüncelerini ifade ettiklerini vurgulayarak, "Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı etkinlikleri kapsamında okulumuzun resim bölümü öğrencileri yağlı boya sergisi açtı. Öğrencilerimiz bu sergide gördüklerinin yanı sıra düşüncelerini kağıda aktardılar. Okulumuzun sanat etkinlikleri altında bu ay içerisinde şenlikleri ve konserleri olacaktır. Katılımın yoğun olması Adıyaman halkının resme verdikleri değeri açıkça ortaya koymaktadır" dedi.

Resim bölümü öğrencilerinin 2 aylık çalışmaları sonrasında 45 yağlı boya resminden oluşan sergide, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencileri seslendirdikleri müziklerle sergiye renk kattı.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 16:51:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?