1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Öğrencilere afet bilinci aşılandı

Adıyaman Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan program kapsamında, öğrencilere doğal afetleri tanıtan ve alınması gereken önlemleri içeren kitapçık dağıtıldı.

23 Nisan İlköğretim Okulu salonunda düzenlenen programda öğrenciler doğal afetler konusunda bilgilendirilerek, öğrencilere kitapçık verildi. Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Alaköse, 23 Nisan İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Yetiş ve Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abuzer Gelse katıldı.

Programda konuşan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Üsküdar Belediyesi ile birlikte 20 bin adet kitapçık basıldığını ve bunları Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte öğrencilere dağıtılacağını belirterek, "Doğal afetler önceden bilinmeyen bir olay olduğu için önceden bu doğal afetlerin önlemlerini almak ve eğitimini vermek gerekiyor. Yeryüzünde depremler, seller ve kasırgalar meydana geliyor. İnsanoğlu doğal dengeyi sürekli tahrip ediyor. İnsanların kendi elleriyle doğal dengeyi bozmasından dolayı son yüz yılda meydana gelen doğal afetler, ondan önceki bin yılda meydana gelen doğal afetten en az on misli fazladır. Adıyaman ise birinci derece deprem bölgesinde yer alıyor. Doğal afetleri öğrencilerimize ve gençlerimize anlatmak bizlere düşüyor. Doğal afetler alınan önlemlerle en az zayiata sebep olacaktır. Japonya aldığı önlemlerle 8-9 şiddetindeki depremlerde en az zayiat vermeyi başarıyor" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ise, ülkemiz topraklarının yüzde 95'ninin deprem riski altında olduğunu belirterek, "Her zaman doğal afetlere karşı hazırlıklı olmalıyız. Bu konuda ne kadar bilgi ve tecrübe sahibi olursak o kadar az zayiat vermiş oluruz. Her mahallede, her sokakta ve ter toplu konut alanında toplum afet gönüllülerinin kurulması büyük önem arz etmektedir" şeklinde konuştu.

Programda konuşan 23 Nisan İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Yetiş de, Türkiye'nin son on yılda meydana gelen doğal afetlerden dolayı 20 milyar dolar ekonomik kayba uğradığını dile getirdi.
Açılış konuşmalarının ardından öğrencilere kitapçıklardan verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 14:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?