1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Öğrencilere ampul dağıtıldı

En-Ver (Enerji Verimliliği) Projesi kapsamında Adıyaman'da 114 bin 800 adet tasarruflu ampulün dağıtımına başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen En-Ver Projesi kapsamında Vali Ramazan Sodan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ve Göksu Edaş Müdürü Mehmet Yaşar öğrencilere ampul dağıttı. Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen ampul dağıtımında, eski ampulleri getiren öğrencilere yüzde 80 enerji tasarrufu sağlayan ampul dağıtıldı. 2008 yılının enerji tasarrufu yılı olarak kabul edilmesiyle başlayan tasarruflu ampul dağıtımı kapsamında Adıyaman'da ki tüm okullarda tasarruflu ampul dağıtımı yapılacak.

Vali Ramazan Sodan, öğrencilere verilen tasarruflu ampullerin evlerde aileler tarafından kullanılacağını ve bunun büyük bir enerji tasarrufu sağladığını belirterek, "Dağıtılan ampuller sayesinde büyük bir enerji tasarrufu sağlanacak. Hem vatandaşlar az para ödeyecek hem de enerji israf edilmemiş olacak. Enerji dünyanın en kıymetli ürünüdür. Enerji tasarrufu bilincin yayılması için öğrencilerimize 114 bin 800 adet tasarruflu ampul dağıtılıyor. Tasarruf edilirse ülkemiz çok büyük bir servet elde edecektir. Bu milli gelir demektir.Bundan sonra ailelerin enerji tasarrufu konusunda üzerine düşeni yapması gerekir" dedi.
Göksu Edaş Müdürü Mehmet Yaşar ise, dünya devletlerinin enerji için savaştığının altını çizerek, enerjinin önemine dikkat çekti. Yaşar, "Ülkemizde enerji tasarrufunun yaygınlaştırılması için başlatılan En-Ver Projesi kapsamında tasarruflu ampul dağıtımı sürüyor.Öğrencilerimizin enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirilmesi ülkemizin geleceği için çok önemlidir" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 16:28:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?