1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Öğrencilere psiko-sosyal destek

Adıyaman'da pansiyonlarda kalan öğrencilere, riskleri önleme ve psiko-sosyal destek çalışmaları hakkında bilgiler verildi.


Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen toplantılarda, öğrencilere eğitime yönelik çalışmalar ve insanların gelişimleri noktasındaki davranışları ile cinsellik konuları anlatıldı. Adıyaman Lisesi ve YİBO okullarında gerçekleştirilen toplantılara Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü (RAM) Abdulkerim Işık, Devlet Hastanesi Pratisyen Dr. Özlem Kaş, okul müdürleri ve pansiyon müdürleri katıldı. Öğrencilere yönelik gerçekleştirilen toplantılarda, eğitim konusunun yanı sıra hijyenik ortam ve gelişme sağlığı hakkında pratik bilgilerde verildi. Öğrencilerin eğitimlerinde başarılı olmaları yönünde açıklamalarda bulunan, RAM Müdürü Abdulkerim Işık, sınav stresinde öğrencinin motivasyonunu bozmaması gerektiğini dile getirerek,"Öğrencilerin eğitimde başarılı olmaları için çalışmaları ve motivasyonlarını sağlam tutmaları gerekmektedir. Geleceğe hazırlanan öğrencilerin geleceklerini klasik düşünmeleri yanlış bir davranıştır. Ne kadar geniş düşünülürse o kadar başarı sağlanılır" dedi.

Öğrencilere cinsellik konusunda bilgiler veren Pratisyen Dr. Özlem Kaş ise, vücut ve organik değişimlerin ergenlik dönemlerinde meydana geldiğine dikkat çekti.

..
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 18:48:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?