1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Öğrencilere psikolojik destek

Adıyaman Jandarma Garnizon Komutanlığı tarafından maddi durumu iyi olmayan ve dershaneye gidemeyen öğrenciler için açtığı dershane öğrencilerine, Rehberlik Araştırma ve Merkezi (RAM) uzmanları tarafından psikolojik destek verildi.

Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) girecek 120 öğrenci Mehmetçik dershanesinde eğitim görüyor. Jandarma Garnizon Komutanlığı tarafından açılan Mehmetçik dershanesinde ÖSS'ye hazırlanan öğrencilere RAM uzmanlarından Cengiz Polat ve Fatih Çakmak tarafından eğitim verildi. Gazi İlköğretim Okulu'nda verilen psikolojik destek eğitimin de verimli ders çalışma teknikleri ve sınav kaygısı konuları ele alındı. Performanslarını önemli bir şekilde etkileyen konulara öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

İki bölüm halinde verilen eğitimlerin birinci bölümünde, amaç ve önceliklerin belirlenmesi, planlı çalışma, zamanı verimli kullanma, verimi azaltıcı etmenleri ortadan kaldırma, not tutma, aralıklı tekrarlar yapılarak unutmayı önleme ve etkin dinleme konuları anlatıldı.
İkinci bölümde ise, sınav kaygısının nedenleri, öğrenci üzerindeki etkileri, sınava hazırlanma biçimleri, olumsuz düşünceler ve bunlarla başa çıkma yöntemleri konularında öğrenciler bilgilendirildi.

Öğrencilerde genel olarak anne-baba ve çevrenin olumsuz etkilerinden, motivasyon eksikliklerinden ve çok çalıştıkları halde başarıyı sağlayamadıklarını dile getirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 17:47:52
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 23:49:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?