7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Öğrencilerin servis sorunu bitti

KAHTA İLÇESİNDE TAŞIMA PROBLEMİ SONA ERDİ

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde okullar açıldığı günden beri devam eden öğrencilerin taşıma sorunu çözüme kavuşturuldu.

Daha önceden taşıma ücretlerini az bularak ihaleye katılmayan minibüsçüler Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ve Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç'ın çabalarıyla ikna edildi. İhalenin eski şartlarını kabul eden taşımacılar ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gelerek ihale anlaşmasını imzaladılar.

Taşıma ile ilgili şartları yanlış anladıkları için ihaleye katılmadıklarını söyleyen taşımacılar Türkiye geneline uygulanan şartların sadece kendilerine uygulandığını düşündükleri için ihaleye katılmadıklarını söylediler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç bakanlık tarafından konulan şartları değiştiremeyeceklerini ifade ederek, "Taşımacılık yapan bazı arkadaşlarımızın talepleri oldu. Biz bu taleplerini dinledik ve onlara bu uygulamaların bizden kaynaklanmadığını açıklamaya çalıştık. Bakanlık tarafından konulan uygulamayla taşımacılık yapanların sigortalı olmaları zorunluluğu getirildi. Taşımada aldıkları ücreti az bulan bazı arkadaşlarımız sigorta şartının yanında kendi ücretlerinin arttırılması talebinde bulundular.

Biz de kendilerine bunun yasal bir zorunluluk olduğunu ve değiştirilmesinin mümkün olmadığını açıkladık. Sağ olsun kendileri bizi kırmayarak ihaleye katıldılar ve taşıma ile ilgili sorunu tamamen çözdüler. Bunun basında bu kadar büyütülmesi açıkçası bizi rahatsız etti. Çünkü bu bir boykot değil taleplerin değerlendirilme süreciydi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 17:44:08
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 17:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?