1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

'Öğrencilerinde çorbada tuzu olacak'

Adıyaman'da Umut Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin başlattığı 'Çorbada seninde tuzun olsun' adlı kampanyanın startını Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat verdi.

Yardıma muhtaç kişi ve ailelere yardım ulaştıran Umut Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından öğrencilere yönelik olarak başlatılan 'Çorbada seninde tuzun olsun' adlı kampanyanın startı Rekabet Lisesi ve Atatürk Lisesi'nde verdi. Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat'ın startını verdiği kampanya öncesi dernek yöneticisi Mustafa İlik, öğrencilere derneğin faaliyetlerinden bahsetti.
Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, yardımlaşma örneğinin küçüklükten başlaması gerektiğini belirterek, "Öğrenciler, anne ve babaların gelecekteki liderleridir. Yardımlaşmayı benimseyerek küçük yüreklerinizde büyük işler başaracağınıza inanıyorum. Yarınlarınızın geleceği için yardımlaşmaların bugünden başlaması gerekmektedir. Çünkü bugünün küçükleri, yarının büyükleridir" dedi.

Öte yandan öğrencilere unutulan yardımlaşma ruhunu ve iyilik harekatını geleceğimiz olan öğrencilerden başlattıklarını ifade eden Umut Işığı Dernek Başkanı Abuzer Abacı, insanlara yokluğu hissettirmemek için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti. Öğrenciler derneğin çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra yardımların nasıl yapılacağını, yardıma muhtaç kişilerin nasıl tespit edileceği konularında bilgi sahibi oldu. Öğrenciler bundan sonra çevresindeki yardıma muhtaç insanların belirleyecek ve dernek aracılığıyla yardımda bulunacak.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 17:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?