1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Öğretmenler kan bağışladı

Adıyaman Devlet Hastanesi tarafından başlatılan yeni uygulama ile okullardaki öğretmenlere kan bağışı konusunda eğitim veriliyor.

Devlet Hastanesi Kan Merkezinde görevli sağlık memuru Hüseyin Varan ve hemşire Zülfiye Çakır tarafından okullarda kan bağışı konusunda öğretmenler bilinçlendiriliyor. Her gün bir okulda verilen eğitimlerin 3. gününde Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda eğitim verildi. Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Mahmut yılmaz ve öğretmenlerin katıldığı eğitimlerde kan bağışının önemi konusunda bilgiler verildi.

Hemşire Zülfiye Çakır, kanın yapay olarak üretilmeyen ve sadece insanda olan bir sıvı olduğunu ve her an herkesin kana ihtiyacı olabileceğini belirterek, kan vermenin sağlık acısından ne kadar önemli olduğu konusunda bilgiler verdi.
Sağlık Memuru Hüseyin Varan ise, kan verme konusunda kamuoyunda birçok yanlış bilginin olduğunu ve bu yanlışların giderilmesi için öncelikle eğitimcilerin bilgilendirilmesi gerektiğini söyleyerek, Adıyaman'da aylık 400 ünite kanın kullanıldığı kaydetti.

Kan bağışı konusunda eğitim verilen öğretmenlerden bazıları eğitim sonrasında Devlet Hastanesi Kan Merkezi'ne gelerek burada kan bağışında bulundular. Hastane Başhekimi Dr. Mehmet İnan, kan bağışında bulunan öğretmenleri kan merkezinde ziyaret ederek bir süre onlarla sohbet etti.

Mehmet İnan burada yaptığı açıklamada, Adıyaman Devlet Hastanesi'nin Adıyaman'da ki tek kan merkezi olduğunu ve diğer hastanelerinde kan ihtiyaçlarını buradan karşıladıklarını belirterek, " Geçtiğimiz günlerde bitmek üzere olan kan stokumuzun basın tarafından kamuoyuna duyurulmasıyla kan stokumuz hızla yükseldi. Vatandaşların bu nokta sürekli duyarlılık göstermeye davet ediyoruz. Kurumlarımızın da aynı duyarlılığı göstereceğinden eminim. Şuan için elimizde 200 ünite kan stokumuz var" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 17:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?