1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Öğretmenlerin endişeli bekleyişi

Gergerliler Derneği Başkanı (Ger-Der) Erdal Yılmaz, Gerger Merkez Fatih İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Okutan'a yapılan silahlı saldırının ardından, okuldaki öğretmenlerin can güvenliği olmadığı gerekçesiyle dilekçe verdiklerini ifade etti.

Ger-Der Başkanı Erdal Yılmaz, Başkan Vekili Hüseyin Aslan ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, Gerger Merkez Fatih İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Okutan'a okul bahçesinde yapılan saldırının faillerinin yakalanmadığını belirtti. Yılmaz, saldırının en kısa sürede faili meçhul olmaktan çıkarılmasının gelecek adına önemli olduğunu dile getirdi.

Faillerin bulunmaması halinde tüm öğretmenlerin Gerger'den ayrılabileceğini ifade eden Yılmaz, "Bu menfur saldırıyı kabul etmek, insanlığın temel değerlerine ihanettir. Sadece eğitimcilerin ve Gergerlilerin değil, tüm dünyanın insanlık adına tepkisini ortaya koyması gerekmektedir. Gerger ve eğitim camiamız böyle alçakça bir saldırıyı hak etmemiştir. İlçemizin bu tür saldırılar ile anılması bizleri derinden üzüyor. Bu saldırı ilçemizde çalışmakta olan öğretmen ve memurların şevkini ve azmini kırmakta ve olayın vehim boyutu ortaya çıkmaktadır. İlçe genelinde ve özellikle olayın yaşandığı Fatih İlköğretim Okulu Öğretmenleri yazılı dilekçe ile can güvenliklerinin olmadığını, olayın ortaya çıkarılmamasından dolayı sağlıklı olarak çalışamadıklarını ve can güvenliklerinin mutlaka sağlanması gerektiğini belittiler. Bu kurşunlar eğitime, cehalete özlem duyanlar tarafından sıkılmıştır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 16:42:14
Güncelleme :10 Şubat 2009 Salı 18:13:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?