6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Okul müdürleri toplandı

ADIYAMAN'DAKİ OKUL MÜDÜRLERİ TOPLANTIDA BİR ARAYA GELDİ

Adıyaman'da görev yapan okul müdürleri stratejik plan hazırlıkları ile ilgili yapılan toplantıda bir araya geldi.

Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen toplantıya Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse başkanlık ederken, Müdür Yardımcısı Mehmet Öztuncer ve okul müdürleri katıldı.

Stratejik plan hazırlıkları ile ilgili yapılan toplantıda eğitim kurumlarının stratejik plan yapmaları ve tüm uygulamaların bundan böyle stratejik planlara bağlı kalınması hususuna dikkat çekildi.

Perspektiflerin geniş tutulması gerektiğini söyleyen Alaköse, "Değişen ve gelişen ülkenin lokomotifi ancak eğitimcilerdir. İyi yetişmiş her bireyin karnesinde biz eğitimcilerin imzası bulunmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki biz eğitimciler 2050'lerin 2060'ların yetişkin bireylerini yetiştirmekle mükelleftir. Perspektifimizi bu gerçeğe göre ayarlamak durumundayız. Bugün işsizlikten yakınan bir toplumdan söz ediliyorsa esasen üretken birey yetiştirmek de biz eğitimcilerin görevidir. Dolayısıyla yeni eğitim

müfredatına uygun çalışamayan öğretmenlerin bünyeyi rahatsız edeceği unutulmamalıdır. Değişim gelişim sürecinde öğretmenin yaklaşımı çok önemlidir. Yeni sistemlere yabancı kalınmamalıdır. Modern teknoloji ile eğitimde verimliliği artırmalıyız. Hiçbirimiz dünkü gibi düşünmemeliyiz. Şayet öyle olsaydı ilerleme olmazdı. Emeğin çok verimin az olduğu durumlarda çok düşünmeli ve nerede yanlış yapıldığı bulunmalı, tedbirler alınmalıdır. Öğretmenler kişisel gelişimlerini sürdürmelidirler. Eğitimci sadece kendisini

yetiştirmekle kalmamalı sorumluluklarını üstlendikleri öğrencileri de kişilikli, çalışkan ve üretken olarak yetiştirmelidir. Bütün bunları başarmanın yolu planlı programlı çalışmaktadır. Bu nedenle eğitim kurumları stratejik plan yapmalı ve tüm uygulamaların bundan böyle stratejik planlara bağlı kalınmalıdır" dedi.

ADIYAMAN'DAKİ OKUL MÜDÜRLERİ TOPLANTIDA BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 16:53:01
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 17:04:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?