1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Okul müdürlerine seminer

Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Duran Tetik tarafından Adıyaman'daki okul müdürlerine 'İnceleme, soruşturma ve ön inceleme işlemlerinde hukuksal yaklaşım' adlı seminer verildi.

Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen seminere Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ahmet Alagöz, Ali Bozkurt ve okul müdürleri katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Duran Tetik tarafından seminerde, okul müdürlerine inceleme ve soruşturma teknikleriyle ilgili bilgiler verildi. Seminer öncesi açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Alagöz, ilköğretim ve bakanlık müfettişlerinin inceleme, soruşturma ve denetim dışında birçok görevleri olduğu için okul müdürlerine zorunlu kılındığını ifade ederek, seminerin yararlı olacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Duran Tetik, seminerlerin öncelikle Doğu ve Güneydoğu illerinden başladığını ve 40 ilde birer haftalık seminerlerin verileceğini belirterek, "Soruşturma teknikleri konusunda bir haftalık seminer ayarlandı. Eğitim camiası çok büyük bir camiadır. Bu camia içersinde şikayetler oluyor. Bunlar azımsanmayacak ölçüdedir. Bu şikayetlerin incelenmesi, gerçeklerin ortaya çıkması için soruşturulması gerekiyor. Bu güne kadar bakanlık ve ilköğretim müfettişlerinin elindeydi. Okul müdürleri de öğretmenlerin sicil amirleridir. Hukuk kurallarına uygun soruşturulması için temel bilgilere ihtiyaç vardır. Bu işi yürütmek sizlere düşüyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 17:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?