1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Okul öncesi çocuklara proje

Siirt'te okul öncesi öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan 'Sokaktan Okula' projesi başladı. Proje kapsamında bin okul öncesi eğitim öğrencisinin kırtasiye, giysi, kişisel hijyen malzemeleri ve okuldaki beslenme ihtiyaçları karşılanacak.

Projenin başlaması nedeniyle Gazi İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Milli Eğitim'den Sorumlu Siirt Vali Yardımcısı Hamdi Üncü, okul öncesi eğitimin Türkiye açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Okulun öğrencilere sevdirilmesi için hazırlanan bu proje bizim okul öncesine verdiğimiz önemi gösteriyor. Valilik olarak okul öncesi eğitime büyük önem veriyoruz. Okul öncesi eğitimde il olarak şu anda yüzde 48'ler düzeyindeyiz. Bu rakamı daha üst düzeylere çıkarmak için bu ve benzeri
çeşitli projeler uyguluyoruz. Bu arada Vilayetler Birliği'nin ilimize yaptıracağı okul öncesi okul da bu alanda daha iyi bir düzeye çıkmamıza vesile olacaktır" dedi.

Proje hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Atalay, 117 milyon TL tutarındaki proje ile 15 ilköğretim okulundaki bin öğrencinin giysi, kırtasiye, diş fırçası ve sabun ile eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar kek ve meyve suyu ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti. Tören öğrencilerin şiirlerini okumalarının ardından giysi dağıtımı ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 20:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?