1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Okul-veli ilişkileri iyi tutulmalı

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ikinci yarıyıl eğitim ve öğretim takvimlerinin başlamış olmasını büyük bir heyecanla takip ediyoruz" dedi.

Büyük Atatürk'ün hedef gösterdiği kalıcı ve sağlam ideallere ulaşabilmemiz için öğrencilerimizin fiziksel ve ruhsal yönden kişilikleri gelişmiş, üretken bir birey olmaları yönünde idareci ve öğretmenlerle birlikte büyük bir gayret ve çaba içerisinde çalıştıklarını dile getiren Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat,"Öğrencilerimizin kendilerine yön verecek öğretmenlerini dikkatle dinleyerek onların tavsiye ve yönlendirmeleri doğrultusunda ülkemiz adına güzel işlere imza atmayı hedefleyen bireyler olarak yetişeceklerinden hiç şüphem yok. Gençlerimizin sorumluluklarının bilincinde olmaları hususunda da herhangi bir endişe duymuyorum.

Öğrencilerimizin Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda faydalı vatandaş olmaları yönünde idareci ve öğretmenlerimizi, geçmişteki çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Öğrenci gelişiminde çok olumlu etkilerinin olduğunu bildiğimiz okul-öğrenci, okul-veli ilişkileri hususunda bireylerin üzerlerine düşen sorumlulukları daha fazla yerine getirildiğine olan inancımız ger geçen gün kuvvetlenerek artmaktadır. Temennimiz bu ilişkilerin daha kısa aralıklarla ve daha sistemli bir şekilde devam etmesidir" şeklinde konuştu.

Büyükfırat," 2. dönemde öğrencilerimizi yakından ilgilendiren sınavlar var. İlk kategoride ele aldığımız bu sınavlardan ilki 4 Mayıs 2008'de 5, 9,10 ve 11. Sınıf öğrencileri için düzenlenen Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı diğeri ise 8 Haziran 2008'de yapılacak olan ve ilköğretim 8. Sınıf öğrencilerinin gireceği Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavıdır. İkinci kategorideki sınav ise OKS yerine yeni düzenleme gereği yapılması planlanan ve 21 Haziran 2008'de İlköğretim 6. sınıf öğrencileri ve 22 Haziran 2008'de İlköğretim 7. sınıf öğrencileri için yapılacak olan sınavlar da öğrencilerimize başarılar dilerim. Bu sınav dönemlerinde öğrencilerimizin başarılarının temini için huzurlu ve mutlu olmalarını sağlamak gerekmektedir. Bu nedenle öğretmen ve veli işbirliğinin mutlaka sağlanması gerektiğine inanıyorum. Bu konu ne kadar önemsenirse başarının da aynı oranda artacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 12:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?