1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Okulda can pazarı

Adıyaman'da Mehmet Akif İlköğretim Okulu'na çocuklarını gönderen öğrenci velileri, yeni eğitim öğretim yılına tedirgin olarak girdi.

Duvarlarında geniş açıklıkların olduğu, camların kırıldığı, zeminde kaymaların olduğu Mehmet Akif Öğretim Okulu'nda öğrenciler tehlike altında 2009-2010 eğitim öğretim sezonuna başladı.

Yıkılma tehlikesi olan okulda çocuklarının eğitim gördüğünü belirten öğrenci velileri, yetkililerin duyarsız davrandığını iddia ediyor. 1983 yılında eğitim ve öğretime başlayan okulda son 4-5 yıl önce okulun duvarlarında çatlaklar ve yarıklar meydana gelmeye başladı. 2007 yılında Milli Eğitimin Müdürlüğü'nün talebi üzerine Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından binada depreme dayanıklılık testi yapıldı.

Teknik ekipler binanın güçlendirilmeden kullanılmasını tehlikeli olacağı yönünde rapor tutmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü okulun onarılarak güçlendirilmesini planladı. Fakat daha sonra onarımın ekonomik olmayacağı anlaşılınca, bakanlığa konu ile ilgili yazı gönderildi.

Mehmet Akif İlköğretim Okulu'nda eğitim gören bin 400 öğrenci, 2009-2010 eğitim ve öğretim sezonuna yıkık binada girdi. Öğrenciler yıkılma tehlikesi olan binada eğitim görmeye başlayınca öğrenci velilerini korku sardı. Bazı öğrenci velileri çocuklarını Mehmet Akif İlköğretim Okulu'ndan alarak, başka okullara kayıtlarını yaptırdılar.

Okul Aile Birliği Başkanı Ayşe Öteleş, yetkililerin konuya duyarsız kaldığını ve olası bir faciada yetkililerin sorumlu olacağını ifade ederek, "Okul binasının güçlendirilmesi, yıkılıp yeniden yapılması ve öğrencilerin yakın olan Fatih Anadolu Okulu'na taşınması noktasında görüşmelerimiz oldu. Fakat yetkililer hakkımızı aramamamız için ikazlarda bulundular. Okulda eğitim gören öğrencilerin aileleri sürekli korku içersinde yaşıyor. Evlatlarının başına gelecek küçük bir kazadan dolayı ürküyorlar. Bazı öğrenci velileri çocuklarını başka okullara kayıt yaptırdı. Geçen dönem genleşen pencere çerçevesinden dolayı kırılan bir cam öğrencinin üzerine düştü. Daha büyük kazalar olabilir. Okulumuz gecen dönem özel okullarla yarışacak şekilde başarı elde etti. Bin 400 öğrencinin hayatının söz konusu olduğu okul binasına çözüm bulunmuyor" dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Okul Aile Birliği Başkanı Ayşe Öteleş'e gönderilen resmi yazıda, onarımın ekonomik olmayacağı, okul binasının yıkılıp yerine yeni bina yapılması için ödeneğe ihtiyaç olduğu kaydedildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 21:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?