1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Okullar düğün salonu oluyor

Adıyaman'da kent merkezindeki okulların bahçelerini okul aile birlikleri tarafından okul ihtiyaçlarını gidermek için düğünlerde kiraya veriliyor.

Okul bahçelerinin düğün salonu olarak kullanılmasına mahalle sakinlerinden bazıları tepki gösterirken, Mahalli İdareler Çevre Kurulu, okulların bahçelerinin düğün salonu olarak kullanılmasına şartlı izin verdi. Kurul, hastane çevresinde bulunan okulların bahçelerinin düğün salonu olarak kullanılmamasına karar verdi.

Okul ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken okul aile birlikleri tarafından düğün için kiraya verilen okul bahçelerini, yaz aylarında her hafta sonu düğün törenlerine sahne oluyor. Okulların tatil olmasını beklemeyen okul aile birlikleri, okul bahçelerini düğün, nişan, sünnet gibi etkinliklerde vatandaşın hizmetine sunacak. Adıyaman'da özel düğün salonlarının gecelik fiyatı bin 500 TL'ye varırken, okul bahçelerinin gecelik kirası 600-800 TL arasında değişiyor. Okul aile birlikleri kira bedelini okulun çeşitli ihtiyaçlarında kullanarak, çocuklarının daha iyi bir eğitim almasını sağlamayı amaçlıyor.

Okul bahçelerinin özel düğün salonlarına göre daha ucuz olduğunu belirten vatandaşlar ise uygulamadan memnun.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 10:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?