6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Okullarda spor başarısı arttı

ADIYAMAN'DA OKULLAR SPOR BAŞARISINI ARTTIRDI

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2009-2010 eğitim-öğretim yılı okullar arası müsabakaları başarılı bir şekilde tamamladı.

2009 yılının Eylül ayında başlayan müsabakalar 2010 Nisan ayında sona erdi. Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, "Bu yıl ilimizde takım sayısı 451 den 502'ye, sporcu öğrenci sayısı 3 bin 336 dan 4 bin 647'ye yükselmiş bulunmaktadır. Yine bu yıl derece yapan ilk üç okula kristal kupa, öğrencilerimizi ise madalyayla ödüllendirdik. Her geçen yıl okullar arası müsabakalarımızın kalitesini daha da arttırmak için milli eğitim müdürlüğü olarak il lig heyetimiz üstün çaba sarf ediyor. Bu yıl 9 okul takımımız grup birinciliğini geçerek yarı finallere katılmaya hak kazanmıştır. Ayrıca 2 okul takımımız Türkiye finallerinde ilimizi temsil etme başarısını göstermiştir. İlimizde düzenlenen okullar arası müsabakalarda başta Milli Eğitim Müdür yardımıcımız Bahri Altun ve Spor Şubesi çalışanlarına, okul idarecileri ve öğretmenler olmak üzere İl Lig Heyetine, Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne, Sağlık Müdürlüğü'ne, Emniyet Müdürlüğü'ne, öğrencilerimize öğrenci velilerimize ve tüm mesai çalışanlarına teşekkür ederiz.

Kısıtlı tesis imkanlarımıza rağmen beden eğitimi öğretmenlerimiz özveriyle çalışıp ellerinden gelen bütün gayreti göstermektedirler. Okul spor tesislerimizin yeterli seviyede olması için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ayrıca bu yıl ilimizde ilk defa 30 öğrencimizi Spor Lisesi'ne alacağız. Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'ne bu yıl bir derslik açarak 30 öğrencimizin kayıtları yapılacak. İlimizde sporun bilimsel eğitimimin verilmeye başlanması çok güzel bir gelişmedir. İlimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

ADIYAMAN'DA OKULLAR SPOR BAŞARISINI ARTTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 20:19:00
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 23:54:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?