1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Okullarda tuvalet sıkıntısı bitti

Adıyaman'da tuvaletleri çeşitli nedenlerden dolayı kullanılamayan köy okullarında, öğrenciler tuvalete kavuştu.

Çoğunluğu Gerger ilçesinde olmak üzere, merkeze bağlı köyler ve Kahta ilçesine bağlı köylerde tuvaleti olmayan ve tuvaletleri kullanılmayan 70 köy okulunda öğrenciler tuvalet sevinçi yaşıyor. Tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için evlerine yada arazilere giden öğrenciler, bu sıkıntıdan kurtuldu.

Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından okullara prefabrik tuvalet yapılması için açılan ihalenin ardından, prefabrik tuvaletler okullara ulaştırıldı. İki bölümden oluşan, iki tuvalet ve iki lavabosu bulunan, 400 kilogram su deposu bulunan ve 7 bin TL'ye mal olan prefabrik tuvaletler, köy okullarının bahçelerine yerleştiriliyor. Daha önceden tuvalet ihtiyaçlarını tarlalarda ve evlerinde gideren öğrenciler, prefabrik tuvaletlerin yerleştirilmesini hayranlıkla izledi.

Tuvaletlerin yerleştirilmesi ve kapılarının açılmasıyla birlikte öğrenciler, meraklı gözlerle prefabrik kabinlerin içini inceledi. Öğrenciler tuvaletleri çok güzel bulurken, bundan sonra tuvalet ihtiyaçlarını dışarıda gidermemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler. Öğrenciler, tuvaletleri temiz bir şekilde kullanacaklarını belirterek, tuvaletleri getirenlere teşekkür ettiler.

Bazı köylerdeki ilköğretim okullarında tuvaletlerin yetersizliğini tespit ederek, bu yetirsizliğin giderilmesi için hemen harekete geçtiklerini belirten Vali Ramazan Sodan, "Yaz mevsiminde yaptığımız gezilerimizde tuvalet ihtiyacı olan okullarımızı tespit ettik. Gerger, Kahta ilçemizin yanında merkeze bağlı köylerde tuvaleti olmayan 70 adet okulumuz var. Bunların acilen yapılması gerekiyordu. Eğitim öğretime başlayan öğrencilerin tuvalet ihtiyaçlarını gidermesi için, İl Özel İdaresi tarafından ihale ettik. Okullarımıza prefabrik tuvaletlerin yapılmasına karar verdik. Öğrencilerimizi yeni prefabrik tuvaletlere kavuşturduk" dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Çalışır, öğrencilerin sağlıklı bir ortamda tuvalet ihtiyacını gidereceklerinin altını çizerek, "Adıyaman genelinde toplam 70'e yakın okula prefabrik tuvalet yapılıyor. Bu prefabrik tuvaletler iki gözlü, su deposu ve fosseptik çukuruyla birlikte 7 bin TL'ye mal oldu. Bu bizim için ekonomik oldu. Bu sistemi biraz daha yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Ümit ediyorum ki kullanışlı olacak ve vatandaşlarımız durumdan memnun. Çocuklarımız daha sağlıklı bir ortamda tuvalet ihtiyacını giderecek" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 09:02:04
Güncelleme :13 Şubat 2009 Cuma 09:56:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?