6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Okulu ve şiir kitabını netten tanıtıyor

Kahta İlçesi'ne bağlı Akıncılar Beldesi Akıncılar İlköğretim Okulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni İbrahim Kaya, okulunu, öğrencileri ve yazdığı şiir kitabını internet üzerinden görüntülü tanıtıyor. 

Sınıf öğretmeni İbrahim Kaya, internet üzerinden yayın yapan görüntü portalı www.youtube.com adlı internet sitesi üzerinden okulun, öğrencilerin ve kendi yazdığı 'Tutuşur yüreğimde çaresizliklerin' adlı şiir kitabının tanıtımını yapıyor. 

Okulda yaptığı güzel çalışmaları 10 dakikalık klip haline getiren İbrahim Kaya, belde ilköğretiminden dünyaya sesleniyor. Öğrencilerine derste sık sık şiir okuyarak onların sanata olan duyarlılıklarını arttırmak isteyen İbrahim Kaya, yapılan hizmetlerin insanlara duyurulması gerektiğine inanıyor. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir dağ köyünde öğretmenlik yaptığı sırada kaleme aldığı şiirleri Akıncılar beldesinde kitaplaştıran İbrahim Kaya'nın şiirlerini öğrencileri tiyatro oyununa dönüştürüyor. Şiirden esinlenerek öğrencilerin yazdığı tiyatro oyunu, sınıf içersinde oynanıyor. 

İbrahim Kaya, müzik derslerinde öğrencilerine kaval çalarak onların sanata olan ilgisini arttırıyor. Yazdığı şiir kitabında ağırlıklı olarak köy çocuklarını anlatan şiirler olduğunu belirten Kaya, "Öğrencilerimin benim yazdığım şiirleri beğenerek bunu tiyatro oyunu haline getirmesi beni çok sevindirdi. Bende devletin okulumuza verdiği teknolojik imkanları kullanarak böyle bir tanıtım yapmak istedim. Yapılan güzel işlerin insanlara anlatılması gerektiğine inanıyorum. Bunun için kendi görüntülerimizden derlediğimiz 10 dakikalık tanıtım filmi yaparak bu sitede yayınlatıyoruz. Buradan insanlara ulaşabilmek gerçekten çok güzel bir duygu" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 14:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?