1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

'Okuma Akşamları' kampanyası

Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan 'Türkiye Okuyor' kampanyası kapsamında, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 'Okuma Akşamları' kampanyası düzenlendi.

Gölbaşı Kaymakamı Bünyamin Yıldız başkanlığında, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Okuma Akşamları' kampanyasıyla birlikte kamu kurumlarında görevliler her salı, akşam 18.00-20.00 saatleri arasında kitap okuyacak. Kaymakam Yıldız, amaçlarının sadece kurumlarda çalışan kişiler olmadığını ve ailelerinde bu kampanyaya dahil edileceğini söyledi. Yıldız, "Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan 'Türkiye Okuyor' kitap kampanyası kapsamında kitap okuma alışkanlığını ilk olarak kamu görevlilerine
kazandırmayı amaç edindik. Kamu görevlileriyle birlikte ailelere de okuma alışkanlığı kazandıracağız. Türkçemize en büyük hakareti okumamakla yapıyoruz. Türkçemiz çok güzel bir dil olmasına rağmen, çok kısırlaşmış ve kendi dairesi içerisinde dönen bir dil haline getirildi. Bunun nedeni kelime dağarcığımızı genişletmemizden kaynaklanıyor. Kitap okuma kültürünü insanımıza verememişiz. Okul öncesinden başlayarak kitap sevgisini kazandırmamız gerekiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 14:51:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?