1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Okuma yazma öğrenene altın

Adıyaman'da 'Türkiye Okuyor; Meşaleler Sönmesin' ve 'Ana-Kız Okuldayız' adlı kampanyalarda okuma-yazma öğrenen 3 bin 192 kadına altın hediye edildi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın liderliğinde eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan 'Türkiye Okuyor Projesi' kapsamında Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 'Türkiye Okuyor, Meşaleler Sönmesin" Projesi kapsamında okuma-yazma öğrenen kadınlar için tören düzenlendi. Düzenlenen belge töreninde okuma-yazma öğrenin kadınlara altın hediye edildi.
Kahta Kültür Merkezi'nde düzenlenen belge törenine Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Emniyet Müdürü Bülent Erkan, Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Karadoğan, Halk Eğitim Merkez Müdürü Abdullah Akgül, daire müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçe merkezi ve tüm köylerde başlatılan çalışmalar sonucunda 4 bin 500 kadının okuma yazma bilmediği tespit edildi. Kahta ilçe merkezi ve köy ilköğretim okullarında 3 bin 192 bayan için 1. kademe 230, 2. kademe 38 okuma yazma kursu açıldı. Bu kurslarda 1. kademede 2 bin 556, 2. kademe kursuna da 636 olmak üzere 3 bin 192 kursiyer katıldı. Kurslara 2 bin 864 kadın 328 erkek devam etti.

Törende bir konuşma yapan Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, kampanyalara katılan ve okuma yazma öğrenen kadınlara teşekkür ederek, kampanya ile kadınların artık okuyabildiklerini söyledi.
Okuma yazma öğrenen kadınlar ise okuma yazma öğrendiklerinden dolayı duydukları mutluluğu dile getirerek, hayatlarının okuma yazmayla kolaylaştığını vurguladılar.  Kampanya kapsamında yapılan çekilişte bir kişiye bulaşık makinesi hediye edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 19:03:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?