6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Ölüme terk edildi

RAMAZAN BEBEĞİ ÖLÜME TERK ETTİLER

Adıyaman'da iki haftalık bir bebek, kundağa sarılı bir vaziyette inşaat alanında bulundu. Uyurken ölüme terk edilen bebeği, ağlama sesini duyan vatandaşların ihbarı kurtardı.

Hastanenin maskotu haline gelen bebeğe, hemşireler 'Ramazan' adını koydu. Edinilen bilgiye göre, iki hafta önce dünyaya geldiği öğrenilen bebek dün gece akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bir inşaatın ikinci katına bırakıldı. Uyurken bırakıldığı iddia edilen bebek saat 20:30 sularında uyanarak, ağlamaya başladı. Ağlama sesini duyan çevredeki vatandaşlar '155 Polis İmdat' ihbar hattını arayarak, inşattan bebek ağlama sesi geldiği ihbarında bulundu. İhbarı değerlendirerek olay yerine gelen polis ekipleri, inşaat alanında kundağa sarılı bebeği gördü.

Bebeği kucaklayarak, Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine götüren polis ekipleri, ölüme terk edilen bebeği burada doktorlara teslim etti. Diğer bebeklerin yanına getirilerek muayene altına alınan bebeğin genel sağlık durumumun iyi olduğu öğrenilirken, gözünde iltihaplanma oluştuğu açıklandı.

Bebeğin ışın tedavisine alındığını dile getiren Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Zülfikar Işık, "Dün gece saat 21:00 sıralarında bebek hastanemize polisler tarafından getirildi. Bir inşaatta terk edilmiş halde bulduklarını ifade ettiler. Bebek geldiğinde genel sağlık durumu iyiydi, ciddi bir problemi yoktu. Yalnız hafiften gözlerinde iltihaplanma başlamış. Birazda sarılığı vardı. Bebek yapılan ilk müdahalenin ardından ışın tedavisi yapılmak üzere kuvöze alındı. Işın tedavisi devam ediyor. Önemli bir problemi yok. Sağlığı-sıhhati iyi" dedi.

Ayrıca, hastanenin maskotu haline gelen bebeğe, hemşireler tarafından 'Ramazan' ismi verildi.

Öte yandan, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile temasa geçildiği ve bebeğin yetiştirme yurduna nakli ile ilgili işlemlerin sürdüğü öğrenildi.

RAMAZAN BEBEĞİ ÖLÜME TERK ETTİLER
RAMAZAN BEBEĞİ ÖLÜME TERK ETTİLER
RAMAZAN BEBEĞİ ÖLÜME TERK ETTİLER
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2010 Çarşamba 15:50:01
Güncelleme :8 Eylül 2010 Çarşamba 16:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?