1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Oran, ATEKS üyeleriyle buluştu

CHP Genel Başkan Adayı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Hazır Giyim Meclis Başkanı Umut Oran, Adıyaman Tekstil Konfeksiyon Kümelenme Derneği (ATEKS) üyeleriyle bir araya geldi.

ATEKS binasında üyelerle bir araya gelen Oran, ATEKS üyeleriyle toplantı yaptı. Toplantıya Adıyaman Valisi Ramazan Sodan da katıldı. Toplantıda Adıyaman'daki tekstil çalışmaları konu alındı. İşadamlarının ekonomiye katkılarını açıklayan Başkan Oran, iş adamlarını ekonominin kalesi olarak gösterirken şunları söyledi;

İşadamları ekonominin kaleleridir. Kale sayısı ne kadar artarsa, sorunlar o kadar azalır. Kalelerin yıkılmaması için çalışmalarımıza hız vermemiz gerekiyor. Bölgedeki gelişmeleri görmek, küresel krizin etkilerini gözlemlemek ve görüş alış verişinde bulunmak için geldim. Burada bir alım ofisinin kurması önemlidir. İstanbul da kurulması planlanan alım ofisi Adıyaman'a kurulacak. Bunu başarabilirsek çok önemli bir halka eklenecek."

Adıyaman'ın tekstildeki konumu anlatan Adıyaman Tekstil Konfeksiyon Kümelenme Derneği (ATEKS) Başkanı İsmet Açıkgöz ise, tekstil sektörünün kalkınmada öncü bir sektör olduğunu ve bu sektöre yönelik somut adımların atılması gerektiğini söyledi.
Adıyaman'ın sanayicileriyle gurur duyduğunu dile getiren Vali Ramazan Sodan da, sanayicilerin destekçisi olduklarını kaydederek, "Dünyada olduğu gibi tekstil sektöründe de kriz yaşanmaktadır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 16:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?