1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Örenlili öğrencilerin ulaşım sıkıntısı

ÖRENLİ İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNİN ULAŞIM SIKINTISI

Adıyaman'da köy iken mahalle yapılan Örenli Mahallesi'nde yıkılma tehlikesi olduğu için kapatılan okulun öğrencileri taşıma sıkıntısı çekiyor.

Köy iken mahalle yapılan Örenli Mahallesi'nde 2007-2008 eğitim öğretim sezonunda kapatılan Örenli İlköğretim Okulu nedeniyle öğrenciler, eğitim konusunda sıkıntı çekiyor. Yıkılma kararı olduğu için eğitime kapatılan Örenli İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrenciler bir yıl taşımalı olarak başka okullarda eğitim görecek.

2009-2010 eğitim öğretim sezonuyla birlikte öğrenciler Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na gönderildi. Bazı mahalle sakinleri YİBO'ya çocuklarını göndermezken, gönderenler ise her hafta başı taşıma sıkıntısı çekiyor. Milli Eğitim Müdürlüğü, Örenlinin mahalle olmasından dolayı taşıma ihalesi yapamıyor.

Sabah saat 08.00'da YİBO'da ders başı yapması gereken 102 öğrenci servis olmadığı için okula geç kalıyor. Belediye tarafından sağlanan destek ile okullarına taşınan öğrenciler, otobüsün geç kalması nedeniyle zamanında ders başı yapamıyor. Otobüse tıka basa dolan öğrenciler, zor şartlarda taşınıyor.

Bu hafta yine geç gelen otobüs nedeniyle yağmurda bekleyen çocukların aileleri duruma tepki gösterdi. Örenli Mahallesi sakinleri, mahallelerinin SİT alanı olmasından dolayı okullarının yeniden yapılamadığını belirterek, taşıma konusunda yetkililerin yardımcı olmasını istediler.

ÖRENLİ İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNİN ULAŞIM SIKINTISI
ÖRENLİ İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNİN ULAŞIM SIKINTISI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 17:59:00
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 21:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?