1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Organ nakli eğitim semineri

Adıyaman Devlet Hastanesi'nden Organ ve Doku Nakli Koordinatör Yardımcısı Fikriye Kaplan tarafından sağlık çalışanlarına, organ ve doku nakli konusunda eğitim semineri düzenlendi.

Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mehmet İnan'ın talimatıyla gerçekleştirilen eğitimlerde hastane personeli organ ve doku nakli konusunda bilgilendirildi. Organ ve Doku Nakli Koordinatör Yardımcısı Fikriye Kaplan, eğitime katılan personellere sinevizyon eşliğinde organ naklinin tarihçesi ile doku ve organ naklinin gerçekleşmesi konusunu anlattı.

Kaplan, "Ülkemizde toplam 44 bin diyaliz hastası tedavi görmekte ve her yıl binlerce hasta bu sayıya eklenmektedir. Günümüzde organ nakli çok kolay hale gelmiştir. Sadece biraz cesaret gerekiyor. Organ nakli sırasında insanlar sizlerden ümit bekliyor. Bizim işimiz sadece şefkat ve vicdan işidir. Bir taraftan verilecek karar acımasızca da olsa diğer yandan umut bekleyen insanlarımız var. Organ nakli için sırasını beklemekte olan binlerce kişi organ beklerken ölüyor. Onları hayata kavuşturacak olan organ bağışıdır" dedi.
Kaplan, Türkiye'de 14 bin 450 böbrek hastası, bin 165 karaciğer hastası, 172 kalp hastasının organ bağışı beklediğini kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 15:13:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?