1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Orhan Acar anıldı

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden il genel meclis üyesi Orhan Acar, 2009 yılının ilk meclis toplantısında anıldı.

Erzincan'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Orhan Acar'a Adıyaman İl Genel Meclis üyeleri vefa örneği gösterdi. Denetim komisyonunun seçileceği yılın ilk toplantısında Orhan Acar anısına saygı duruşunda bulunuldu, yapılan konuşmalarda kişiliği anlatıldı. İl Genel Meclis Başkanı Celal Erkan'ın başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısına Vali Ramazan Sodan, İl Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz ve meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda Orhan Acar'ın kişiliği ve çalışmaları mesai arkadaşları tarafından anlatıldı. İl Genel Meclis Başkanı Celal Erkan tarafından kaleme alınan ve Orhan Acar'a hitaben yazılan metinde, Acar'ın mükemmel bir kişiliğe sahip olduğu belirtilerek, "Orhan Acar, fedakar, gözü tok, gönlü bol, yorulmayan, usanmadan, yılmadan koşturan, tüm kişiliğiyle ülkesi için halkı için mücadele eden bir kişiydi. Kardeşime Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum, hepimizin başı sağ olsun" denildi.
Vali Ramazan Sodan ise, Orhan Acar ile ilgili yaptığı konuşmada Orhan Acar'ı rahmetle andıklarını ifade ederek, "Doğum ve ölüm Allah'ın emridir. Orhan Acar'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz fakat kader demekten başka çaremiz yok. Orhan Acar'ın isminin yaşaması için çalışma başlatıldı. Onu daima yaşatacağız" şeklinde konuştu.
İl Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz ise, Orhan Acar'ın mert ve dürüst bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, "Orhan Acar'ın vefatı bizleri derinden üzdü. Onu anlatırken kelimeler boğazıma düğümleniyor. İnsani ve siyasi kişiliği unutulmayan, yiğit ve mert bir insandı. Kendisiyle çalışmak bizler için bir şanstı" diye konuştu.
Orhan Acar anısına meclis üyelerinden bazıları da konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından denetim komisyonu seçimine geçildi. Denetim komisyonuna Hanifi Arıcak, Nemci Baykan, Mustafa Orhan, Fevzi Doğan ve Gaffar Tunç seçildi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 13:32:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?