1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Orman yangını ekipleri tetikte

Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, olası orman yangınlarında daha seri ve etkin hareket edebilmek için sürekli tatbikat gerçekleştiriyor.

Orman İşletme Müdürlüğü yangın müdahale ekipleri, Çelikhan yolu üzerindeki ormanlık alanda yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

Orman İşletme Müdürü Cemal Evrin'in de katıldığı yangın tatbikatı ve hızlı hortum açma tatbikatında ekipler göz doldurdu.

Ormanlık alanın dışında kontrollü olarak çıkartılan yangına yangın müdahale ekibi kısa sürede gelerek müdahale etti. 10 kişiden oluşan yangın müdahale ekibinin yanı sıra orman muhafaza memurları da tatbikata destek verdi. Yangın kısa sürede söndürülerek kontrol altına alındı. Yangın tatbikatının ardından parçalı olan hortumları birleştirilme ve toplama yarışı gerçekleştirildi. 15 saniyede 100 metre uzunluğundaki hortum bir araya getirildi.

Tatbikat sonrası basın açıklaması yapan Orman İşletme Müdürü Cemal Evrin, Adıyaman'da 177 hektarlık orman alanı olduğunu ve bunun 27 bin hektarını kızılcam ibreli ormanın oluşturduğunu kaydetti. Evrin, "Adıyaman'da ağaçlandırma ve doğal ormanların kızılcam olması ve bu yıl yağışların fazla olmasından dolayı büyüyen otlar yangın riskini arttırıyor. Halkın yangınlar konusunda daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Yangınlara zamanında müdahale çok önemlidir.

Vatandaşlarımız böyle durumlarda ilk olarak 177 Orman Yangın hattına bilgi verdikten sonra kendi imkanlarıyla müdahale etmelidir. Bunun yanında kontrollü piknik yerleri dışında ki ormanlık alanlarda piknik yapılmasın. Küçücük bir kıvılcım büyük yangınlara neden olmakta ve ormanlarımız kül olmaktadır. Ormanlarımızın kül olmaması ve yangınlara zamanında ve seri şekilde müdahale edebilmek için bu tür tatbikatları sık sık yapıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 18:16:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?