1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Ormanlar rehabilitasyona girdi

Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğü, 2009 yılı rehabilitasyon programının yüzde 80'ini ilk altı aylık sürede tamamladı.

Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı olan Çelikhan, Kahta, Gölbaşı ve Şanlıurfa Orman İşletme Şefliklerinde 2009 yılı rehabilitasyon programı uygulandı.

2009 yılı içerisinde gerçekleştirilmek üzere, silvikültür ve üretim ödenekli 3 bin 706 hektar canlandırma kesimi, ekim ve dikim yapmak üzere 290 hektar toprak işleme, 168 hektar ocak ekimi, 108 hektar korumaya alınacak saha olmak üzere toplam 4 bin 272 hektarlık rehabilitasyon programı bulunuyor.

Adıyaman Orman İşletme Müdürü Cemal Evrin, 2009 yılı için verilen 4 bin 272 hektarlık rehabilitasyon programının 3 bin 100 hektarının rehabilitasyonunun sağlandığını belerterek, "Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun, ben ve şube müdürlerinin periyodik denetimleri doğrultusunda tamamlanmıştır. Geri kalan bin 172 hektarlık kısımda ise rehabilitasyon çalışmaları devam etmekte olup; 458 hektarlık alanda sonbahar itibariyle o yörenin doğal ağaç türü göz önünde bulundurularak rakım, bakım ve toprak yapısına uygun olarak toprak işlemesi yapılmış alanlara karaçam, fıstıkçamı, kızılçam, sedir ve meşe palamudu ekim ve dikimi yapılacaktır. Yapılan rehabilitasyon çalışmalarının her aşaması teknik elemanlarca takip ediliyor. Sürdürülebilir orman yönetimi çerçevesinde tüm kaynakları rasyonel bir şekilde kullanarak, ormanlarımızı korumak, geliştirmek, iyileştirmek etkin ve süratli bir ormancılık kamu yönetimi oluşturmak, süreklilik ilkesine bağlı kalmak şartıyla yöreye uygun en iyi silvikültürel müdahaleyi yapmak temel amacımızdır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 17:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?