1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Ortodonti polikliniği açıldı

Eğri dişlerin düzeltilmesi için tercih edilen ortodonti polikliniği, Adıyaman'da hizmete açıldı.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş ve Ortodontist Dr. Dara Kılınç ve davetliler açılışa katıldı. Atatürk Bulvarı'nda açılan ortodonti polikliniğinin açılışını Belediye Başkanı Necip Büyükaslan yaptı. Başkan Büyükaslan'ın açılış kurdelesini kestiği sırada dua eden Ortodontist Dr. Dara Kılınç'ın annesi Sabriye Nakipoğlu Kılınç da duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Dr. Dara Kılınç tarafından açılan polikliniğin ilk hastası Belediye Başkanı Necip Büyükaslan oldu. Başkan Büyükaslan, Adıyaman'ın yeni bir hizmete kavuşmasından ötürü memnun olduğunu söyledi. Ağız ve diş bakımı sonrasında Başkan Büyükaslan'ın dişinde çürük bulunmadığı, tek bir dişinin çekildiği ve ağzında bulunan dişlerin ana dişi olduğu açıklandı.

Adıyaman'da ortodontinin eksikliği hissedilen bir branş olduğunu belirten Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş, artık diş dizilişinden şikayet edenlerin daha modern ve gelişmiş bir poliklinikte hizmet alacaklarını belirtti.

Açılışta ortodontik tedavilerle ilgili bilgi veren Ortodontist Dr. Dara Kılınç, günümüzde dişsel ortodontik tedavilerin her yaşta uygulandığını söyledi. Bu tedaviler için hastanın ağız hijyeninin ve ağız sağlığının iyi olması gerektiğine dikkat çeken Dr. Dara Kılınç, çene problemlerinin düzeltilebilmesi için erken yaşta müdahale edilmesini tavsiye etti. Ortodontinin açılımını yapan Dara Kılınç, şöyle konuştu: "Ortodonti ana hatlarıyla dişlerdeki çapraşıklıkları, düzensiz diş dizilişlerini düzeltmeyi, çenelerin kendi içlerindeki ve karşılıklı anormal ilişkilerini ve yine dişlerin ve çenelerin yüzün diğer kısımlarıyla olan anormal ilişkilerini düzelterek ideale getirmeyi amaçlayan bir diş hekimliği uzmanlık dalıdır."

Türkiye genelinde çok az ilde bu tedavinin yapıldığını vurgulayan Kılınç, ortodonti tedavilerinin uzun süreli ve seans sayısının fazla olması nedeniyle maliyeti yüksek bir tedavi olduğunu söyledi. Açılışta katılımcılara tatlı ve pasta ikram edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 14:03:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?