1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

ÖSS stresine bitkili çözüm

Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) haftalar kala stres yapan ve heyecanlanan öğrencilere şifalı bitkiler tavsiye edildi.

Özellikle ÖSS'de yaşanan stres, heyecan ve unutkanlıkların şifalı bitkilerle engellenebildiğini söyleyen attar Ercan Yetkin, öğrencilere sınav öncesi bazı tavsiyelerde bulundu. Japon eriği, sarı kantaron, siyah üzüm çekirdeği, melisa otu, keçiboynuzu, balık yağı, karanfil ve ginsengin gibi bitkilerin stres, heyecan ve unutkanlığı giderdiğini söyleyen Yetkin Şifalı Bitkiler ve Baharat Dünyası Sahibi Ercan Yetkin, şifalı bitkileri tavsiye etti.

Bazı sınavlar için uzun süre çalışan öğrencilerin heyecana kapılarak başarısız olduğunu dile getiren Yetkin, şunları söyledi: "ÖSS'ye hazırlanan gençler sınav öncesinde her zaman olduğu gibi bu sınavda da bir takım tedbirler alacak. ÖSS'nin yaklaşması öğrencileri arayış içerisine sokuyor. Gençlerin şifalı çay, tabletler ve solüsyonlardan faydalandığını görüyoruz. Yıl boyu yoğun bir çalışma temposu göstererek ÖSS'ye hazırlandıkları göz önünde bulundurulursa öğrencilere tavsiyem sınav streslerinin azaltılması, derslere motivasyonlarının sağlanması ve sınavlara psikolojik olarak daha rahat girmelerini sağlayacak şifalı bitkileri kullanmalarıdır."

Önerilen bitkilerin sınavdan bir gece önce kullanılmasının yeterli fayda sağlayamayacağını belirten Yetkin, bu bitkilerin birkaç gün ya da hafta öncesinden kullanılmaya başlanılması gerektiğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 12:41:41
Güncelleme :3 Mayıs 2009 Pazar 13:02:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?