6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Oy kullanmadan geri döndüler!

ENGELLİLER OY KULLANMADAN GERİ DÖNDÜ

Referandumda sandık başına giden ortopedik engelliler, yine engelle karşılaşınca oy kullanmadan geri dönmek zorunda kaldılar.

Oy kullanma işlemlerinin gerçekleştirildiği okulların merdivenlerinden yukarı çıkamayan engelliler oy kullanmadan geri dönmek zorunda kaldı. Sandık başına gidemeyen engelliler, kendilerine oy kullanma imkanı sağlanmadığı için yetkililere tepki gösterdiler.

Anadolu Engelliler Derneği Genel Başkanı Abidin Harputluoğlu, referandumun Türkiye'nin kaderini belirleyeceğini belirterek, oylamanın çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Oy kullanamadan geri dönmek zorunda kaldığını kaydeden Harputluoğlu, yıllardır aynı sorunu yaşadıklarını ve bu soruna çözüm bulunmadığını dile getirdi.

Harputluoğlu, "Eğer engellilerin önündeki engellerin kaldırılması noktasında YSK yetkilileri bir şey yapmayacaksa, istifa etsinler. Bizlerde bu ülkenin vatandaşıyız ve en doğal hakkımız olan tercihimizi sandığa yansıtmak istiyoruz. Yıllardır süre gelen bu soruna çözüm üretilmiyor. Özellikle ortopedik engelliler merdivenlerden çıkamadıkları için ve onlara kolaylık sağlanmadığı için oy kullanmadan evlerine gitmek zorunda kalıyor" dedi.

ENGELLİLER OY KULLANMADAN GERİ DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2010 Pazar 13:35:00
Güncelleme :12 Eylül 2010 Pazar 14:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?