7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Özak'a Adıyamanspor forması

BAKAN ÖZAK'IN VALİLİK VE BELEDİYE ZİYARETİ

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 72. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen GAP Spor Oyunlarının startını vermek için Adıyaman'a gelen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Adıyaman Valiliğini ve Adıyaman Belediyesi'ni ziyaret etti.

İlk olarak Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'ı makamında ziyaret eden Bakan Özak, Vali Ramazan Sodan ve Vali Yardımcısı Aydın Börü'den Adıyaman'da yapılan spor faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Düzenli spor yapan bireylerin sağlıklı bir yaşam süreceğini söyleyen Bakan Özak, sporun son derece önemli bir olduğuna dikkat çekti. Dünyada genç nüfusa fazla nadir ülkelerden birinin Türkiye olduğunu kaydeden Bakan Özak, gençlerin spora yönelmesini ve sporla eğitilmesini istedi.

Eğitim ve sporun paralel olarak işlemesinin ülke yararına olacağını vurgulayan Özak, "Gelişmişlik artık teknoloji ile değil, kültür sanat ve sporla oluyor. Spor artık gelişmişliğin göstergesidir. Spor, tüm ülkelerin ortak tutkusu haline geldi. Ülke nüfusumuzun yarısından fazlası genç. Kırk milyon vatandaşımız 28 yaş altında. Bu büyük bir zenginlik. Bu büyük bir sermaye. Bunu her alanda olduğu gibi spor alanında da değerlendirmek gerek. Bunun için her ilde, her beldede spor tesislerini artırmamız lazım.

Türkiye'nin hedefi bu. Eğitim ve spor paralel olmalıdır. Biz gençlerimizin spor ve eğitimi bir ara da yapmalarını istiyoruz. Onun için beden eğitimi derslerini başka bir boyuta kazandırmak istiyoruz. Gençlerimizi spora teşvik etmek için bir spor kanalı kurmak istiyoruz. Özellikle gençlik projelerini geliştirmek istiyoruz. Ne kadar çok spor yaparsak; o kadar az hastaneye gider, o kadar güler yüzlü oluruz. Spor; alkol, içki, sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırır" dedi.

Vali Ramazan Sodan ise, yaz spor oyunlarının Adıyaman'da yapılacak olmasından mutluluk duyduğunu ve bu konuda Adıyaman'ın doğru bir tercih olduğunun altını çizerek, "İlimiz teröre bulaşmamış huzurlu bir kenttir. Adıyaman'da etnik yapı mezhepsel yapılar farklı olabilirler ama millet birliğini sağlamış, kardeşçe dostça bir arada yaşamaktadır" diye konuştu.

Ziyaret sonunda Vali Ramazan Sodan, Bakan Özak'a yöresel kilim, Nemrut dağı figürlerinden oluşan heykelcik ve Faruk Özak Adıyamanspor forması hediye etti.

Valilik ziyaretinin ardından Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ı ziyaret eden Bakan Özak, burada da Adıyaman Belediyesinin kentleşme, kültür-sanat ve spor alanında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı. Belediye ziyaretinde de Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Bakan Özak'a çeşitli hediyeler takdim etti.

BAKAN ÖZAK'IN VALİLİK VE BELEDİYE ZİYARETİ
BAKAN ÖZAK'IN VALİLİK VE BELEDİYE ZİYARETİ
BAKAN ÖZAK'IN VALİLİK VE BELEDİYE ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 17:07:00
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 20:38:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?