1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Özbilgin ailesinden vefa örneği

Adıyaman eski valisi merhum Mustafa Yücel Özbilgin'in adını taşıyan okula Özbilgin ailesi kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.

Geçtiğimiz aylar içerisinde Adıyaman'a gerçekleştirdiği ziyarette eşinin ismini taşıyan Mustafa Yücel Özbilgin okulunu ziyaret eden Sema Özbilgin, öğrencilere verdiği kırtasiye yardımı sözünü yerine getirdi. Özbilgin ailesi olarak Mustafa Yücel Özbilgin İlköğretim Okuluna daima destek olacağını belirten Sema Özbilgin, yapılan kırtasiye malzemesi yardımını işlerinden dolayı öğrencilere kendi elleriyle verememenin üzüntüsünü gönderdiği basın bülteni ile dile getirdi.

Gönderdiği basın bülteninde Adıyaman'ın kendisi için farklı bir il olduğunu kaydeden Adıyaman'ın eski valisi merhum Mustafa Yücel Özbilgin'in eşi Sema Özbilgin, "1992-1996 tarihleri arasında Adıyaman'da valilik yapan, 17 Mayıs 2006’da hayatını kaybeden eşim Mustafa Yücel Özbilgin'in isminin yaşatılması, Özbilgin ailesi olarak bizleri onurlandırmıştır. Bu vesile ile bizler de eşi ve çocukları olarak gençlerin daha iyi imkanlarda eğitim görmelerini sağlamak ve vatana millete hayırlı bir evlat olmaları için desteklerimizi sürdürüyoruz. Yapılan yardımların hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Özbilgin ailesinin yaptığı malzeme yardımı içerisinde, 1 adet projeksiyon cihazı ve perdesi ile anasınıfı öğrencileri için zihinsel gelişimlerini sağlayacak oyuncaklar bulunuyor.

Öte yandan Mustafa Yücel Özbilgin İlköğretim Okulu Müdürü Abdullah Dicle, yapılan yardımın öğrencilerin eğitimine büyük katkı sağladığını fakat okul içerisinde daima malzeme ve bir takım eksikliklerin olduğunu kaydederek, kaliteli bir eğitim için okullara destek verilmesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 16:28:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?