1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Özel dershaneden tercih hizmeti

Gölbaşı ilçesinde faaliyet gösteren özel bir dershane, üniversite öğrencileri için tercih hizmetleri başlattı.

04 Ağustos 2008 tarihinde sone erecek olan üniversite tercihleri için öğrencilere tercih noktası kuruldu. Üniversite sınavını kazanan fakat tercih yaparken zorlanan öğrencileri yönlendiren tercih noktalarında öğrencilerin daha iyi bir üniversiteye gitmeleri hedefleniyor. Gölbaşı Belediye Parkı’nda oluşturulan tercih noktasına müracaat eden yüzlerce öğrenciye gelecekleri için uzman öğretmenler eşlik ediyor.
Öğrencilere daha kaliteli bir eğitim için çalışmalar yaptıklarını belirten Rehber Öğretmen Neslihan Akatan, amaçlarının nereye gideceği konusunda kafası karışan öğrencilere yön vermek olduğunu kaydederek, "Genel liselerin ve meslek liselerinin öğrenim sürelerinin 4 yıla çıkmasından dolayı bu okulların mezun vermemesi üniversite sınavına giren öğrenci sayısını azaltmıştır. Üniversitelerin mevcut kontenjanları yüzde 26 artış göstermiştir. Meslek liselerinin birçoğunun mezun vermemiş olması düz lise mezunlarına ön lisans tercih etme şansı meydana getirmiştir. Tüm bu faktörler tercih yapacak olan öğrencilerin kazanma şansını daha da artırmıştır. Bu nedenlerden dolayı öğrencilerin tercihlerini kendi başlarına değil uzman desteği ile iyice araştırarak yapmaları başarılı olma şanslarını daha da artıracaktır" dedi.

Tercih yapılarken dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgiler veren Akatan, şunları söyledi:

"Tercihler yapılırken puanlara değil başarı sırasına bakılması, tercihlerde ilk 1-4 tercihleri kendi başarı sıranızdan yüksek görünen fakat okumak istediğiniz bölümleri de tercih edilebileceği tercih yapılan üniversite ve bölümlerin eğitim, yurt, ulaşım şartlarının iyice araştırılarak tercih edilmesi, mutlaka okumak istediğimiz ve okuyacağımız bölümleri tercih edelim aksi halde yerleşip de gitmeyeceğimiz bölümden dolayı bir sonraki yıl ortaöğretim puanımızın 0.3 ile çarpılacağı ve ortalama 25-30 puanımızın kesileceğini unutmayalım. Tercih ettiğimiz üniversitede ve ilde en az 4 yılımızı geçireceğimizi tercih ettiğimiz bölümün geriye kalan ömrümüzün vasfını belirleyeceğini ve özellikle tercihlerde kişilik özelliklerine uygun tercih yapılması gerektiği, sizi ilerde yapmak istediğiniz mesleğe götürecek bölümleri üst sıralara yazılması gerektiği, meslek seçiminde şu anki popülariteye göre değil gelecekteki imkan ve gelişmelere göre yapılası gerekmektedir."

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 13:37:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?