1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Özel idareden öğrencilere bayramlık

Adıyaman Valiliği, resmi bayramlarda gösteri yapacak öğrencilerin kıyafetleri ve fon gösterileri için İl Genel Meclisi 2009 yılı bütçesinden 55 bin YTL ödenek ayrılmasını istedi.

Mehmet Toydaş'ın başkanlık ettiği toplantıda ilk olarak, Çelikhan ilçesinde kurulması düşünülerek hidroelektrik santralinin kurulmasıyla ilgili raporun okunmasının ardından meclis üyeleri kararı onayladı.

Valilik tarafından, 2009 yılında Adıyaman'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda kıyafet ve fon malzemelerine ihtiyaç duyulduğu ve bunun bütçesinin il özel idare bütçesinden karşılanması istendi. Bayramda tribün ve tribündeki fon gösteri malzemeleri için 20 bin YTL, öğrenci kıyafeti için 15 bin YTL, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına katılacak 800 kişilik saha içi gösterileri için 20 bin YTL olmak üzere toplam 55 bin YTL'ye ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Toplantının sonunda İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Alkuş, meclis başkanlığına soru önergesi vererek, cevabın tarafına yazılı veya sözlü olarak iletilmesini istedi. Alkuş, "7 Nisan tarihinde İl Özel İdare Genel Sekreterliğince köy yolları yol ağı belirlemesine ilişkin usul ve esas yönetmenliğin hazırlanarak meclise sunulmasına dair karar alındı. Fakat meclise bu sunulmadı. Bunun sebebinin bildirilmesini istiyorum. 6 Mayıs tarihinde meclis kararıyla Gölbaşı ilçesinde bulunan ve bir kısım hissesi il özel idaresine ait olan Göltüdaş şirketinin, il özel idare hisselerinin satışına ilişkin karar alındı. Bu konuda satışın yapılıp yapılmadığı, il özel idarenin zarara uğratılıp uğratılmadığı konusunda gerekli araştırmanın yapılmak üzere bir komisyon kurulmasını, 3 Nisan tarihinde meclis kararı ile denetim komisyonu raporunda belirtilen hususların idarece göz önünde bulundurarak gerekli idare tedbirlerin alınmasına karar vermiştir. Bu konuda idare ne gibi tedbirler almıştır" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 15:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?