1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Özelleştirme mağdurları için kampanya

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) özelleştirme sonrasında geçici personel statüsünde çalışan 24 bin geçici personele kadroya alınması için imza kampanyası başlattı.

HAKSEN Adıyaman Şubesi tarafından başlatılan imza kampanyasına Tek-Gıda-İş Sendikası destek verirken, imza kampanyasına CHP İl Başkanı Mahmut Yılmaz'da katıldı. HAKSEN Adıyaman Temsilcisi Mahmut Babacan ve konfederasyona bağlı sendikaların katıldığı imza kampanyasında, 24 bin geçici personele kadroya alınması talep edildi.

HAKSEN Temsilcisi Mahmut babacan yaptığı basın açıklamasında, geçici personelin durumunun yıllardır kamuda kanayan yara olduğunu belirterek, "Sendikal hakları dahi verilmeyen, kölelik hükümleri içeren sözleşme ile yasal hakları çiğnenen, yaptıkları işler sürekli olmasına rağmen kadroları geçici olan bu insanlarımız, kölelik hükümleri içeren sözleşmelerde çalıştırılmaktadır" dedi.

Bir an önce bu hukuka aykırı uygulamaya son verilerek yaklaşık 24 bin geçici personelin durumlarına uygun kadrolara atanmasının sağlanması gerektiğinin önemine vurgu yapan Babacan, "Bu emekçi insanların sürekli kadrolara atanmaları ve sendika haklarının tanınması başlattığımız demokratik mücadele hukuk alanında da devam edecektir" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 22:08:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?