1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Özelleştirmeye tepki yürüyüşü

TEDAŞ'ın özelleştirilmesine Adıyaman'da tepkiler sürüyor.

Adıyaman'da TEDAŞ'ın özelleştirilmesine tepki gösteren bazı sendika üyeleri, Göksu Edaş binasından kent merkezine kadar yürüdüler.

Tes-İş, Enerji Bir-Sen, Bask, Türk Enerji-Sen ve Enerji Hak-Sen üyeleri enerji politikalarının yanlış yürütüldüğünü savundu. Yürüyüş sonrası Demokrasi Parkı önünde toplanan sendika üyeleri tepkilerini burada yapılan basın açıklaması ile devam ettirdiler. Sendikalar adına konuşan Tes-İş Adıyaman Şube Başkanı Kadir Gülbeyaz, devlet tarafından ver kurtul politikası uygulandığını
bu kapsamda Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta bulunan Göksu Edaş elektrik kurumunun hazin sonuçlarla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Basın açıklaması ve yürüyüşü 'Bugün Göksu Edaş halkındır, yağmalanamaz' demek için yaptıklarını dile getiren Gülbeyaz, özelleştirmeye karşı çıkmakla geleceğe sahip çıktıklarını belirterek, "Türkiye'nin en iyi TEDAŞ'ları arasında yer alan Adıyaman TEDAŞ'ın özelleştirilmesi halkın geleceğinin karartılması manasına geliyor. Geleceğimizin yok olmaması için bu politikalardan bir an önce vazgeçilmesi gerekmektedir" dedi.

Göksu Edaş'ın özelleştirme bedelinin 1999 yılında 60 milyon dolar olduğunu aradan geçen 10 yıl içerisinde Göksu Edaş'a yüz milyonlarca lira yatırım yapıldığını kaydeden Gülbeyaz, buna rağmen Göksu Edaş'ın bedelsiz ve ihalesiz olarak devrinin yapılacağına dikkat çekti.

Gülbeyaz, özelleştirmeye karşı verilen mücadelenin başarıya ulaşıncaya kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 15:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?